Nu a fost lăsat pe drumuri. Mick Schumacher a semnat cu echipa Mercedes-AMG PETRONAS F1

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Echipa Mercedes-AMG PETRONAS F1 este încântată să anunţe că Mick Schumacher i se va alătura în 2023 în rolul de pilot de rezervă! Amintim că acesta şi-a făcut debutul în Marele Circ în cadrul echipei Haas, însă la sfârşitul acestui sezon conducerea sa a decis să se despartă de fiul legendei F1.

Germanii spun că Mick va juca un rol important în dezvoltarea continuă a noului monopost W14. El va desfășura activități regulate în simulatorul de la Brackley pe tot parcursul anului, în timp ce piloții cu normă întreagă vor încerca să facă față unui nou sezon provocator. Această activitate va fi valorificată pe pistă, deoarece Mick va participa și la toate Marile Premii în noul său rol, alături de îndeplinirea sarcinilor de marketing pe tot parcursul anului.

Mick se alătură echipei după ce a petrecut ultimii doi ani la Haas F1. El a început 43 de curse și a obţinut primele puncte abia în cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii din 2022, când a reuşit să finiseze pe locul opt. A urmat imediat în săptămâna următoare un alt succes, de fapt, deocamdată, cel mai bun rezultat din cariera sa de pilot F1 – locul şase la Marele Premiu al Austriei.

Înainte de absolvirea sa în F1, s-a bucurat de un record impresionant la categoriile de juniori. A fost campion european FIA Formula 3 în 2018, asigurat cu o serie de nouă podiumuri, inclusiv cinci victorii, din ultimele 11 curse. Iar în Formula 2 a reuşit să devină campion abia în 2020, în al doilea său an de competiţie în acest campionat, cu două victorii și opt podiumuri.

Tânărul de 23 de ani a impresionat prin maturitate, feedback tehnic și etica în muncă de-a lungul carierei sale, toate fiind nişte calități foarte apreciate la un pilot. Şi iată că acum se alătură echipei în care tatăl său Michael a concurat între 2010 și 2012.

„Sunt încântat să fac parte din echipa Mercedes-AMG PETRONAS F1 ca pilot de rezervă pentru 2023 și mă angajez să dau totul pentru a contribui la performanța lor în acest mediu foarte competitiv și profesional. Iau asta ca pe un nou început și sunt doar încântat și recunoscător lui Toto și tuturor celor implicați pentru că și-au pus încrederea în mine. F1 este o lume atât de fascinantă și nu te oprești niciodată să înveți, așa că aștept cu nerăbdare să absorb mai multe cunoștințe și să depun toate eforturile mele în beneficiul echipei Mercedes.”

Mick Schumacher

„Mick este un tânăr pilot talentat și suntem încântați să îl avem în echipă. Este un muncitor cu râvnă, are o abordare calmă și metodică și este încă dornic să învețe și să se perfecționeze ca pilot. Toate acestea sunt calități importante și suntem încântați ca el să ne ajute să dezvoltăm W14. De asemenea, știm că, având doi ani de experiență în cursele de Formula 1 sub centură, va fi gata să urce în mașină în scurt timp pentru a-l înlocui pe Lewis sau pe George, dacă va apărea această nevoie.”

Toto Wolff, Team Principal și CEO al Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata