O nouă baterie a făcut modelele Mercedes-Benz eVito Tourer şi EQV mai ieftine

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă de la momentul lansării sale, modelul de van electric eVito Tourer s-a axat pe transportul comercial de pasageri fără emisii la nivel local și, în acest sens, a demonstrat că este adecvat pentru operațiunile zilnice cu autovehicule comerciale electrice de la Mercedes-Benz – fie că este vorba despre un shuttle pentru hoteluri, un taxi de mare capacitate sau un autovehicul pentru concepte de mobilitate la cerere în transportul public.

Acum însă a primit o nouă baterie şi cu aceasta un nou preţ de start!

Ca alternativă la varianta eVito Tourer cu o capacitate a bateriei utilizabilă de 90 kWh (consum electric combinat: 26.9-26.2 kWh/100 km), Mercedes-Benz Vans oferă acum și eVito Tourer cu o capacitate utilizabilă a bateriei de 60 kWh (consum electric combinat: 27.4-26.7 kWh/100 km). Acest lucru oferă noi posibilități pentru clienții comerciali, în special, de a găsi versiunea vehiculului care să se potrivească operațiunilor preconizate și modelului lor de afaceri.

Noua variantă a eVito Tourer poate fi astfel interesantă pentru clienții care acoperă rute ușor de planificat sau care conduc doar pe distanțe scurte, precum transportul școlar. De asemenea, maşina ar fi interesantă pentru cei care caută un preț de pornire accesibil sau pentru care ar fi utilă o economie de greutate de 150 kg și creșterea corespunzătoare a sarcinii utile.

Autonomia lui eVito Tourer cu o baterie de 60 kWh este de 217-239 km în ciclul WLTP. Funcția standard de încărcare rapidă oferă o putere de 50 kW, iar ca opțiune este posibilă și varianta de 80 kW. În acest caz, bateria poate fi încărcată de la 10% la 80% în aproximativ 35 de minute (timp minim de încărcare de la 10% la 80 % în condiții optime, la o stație de încărcare în curent continuu cu o alimentare de 400 V, curent de 300 A).

Timpul de încărcare poate varia în funcție de diverși factori, cum ar fi temperatura ambientală și a bateriei, precum și de utilizarea unor consumatori auxiliari suplimentari, de exemplu încălzirea.


Iar pentru familiile cu o mai mare grijă pentru mediu sau pasionații de sport care preferă să aibă spațiu suplimentar pentru bagaje sau echipamente grele și, prin urmare, care au nevoie de o sarcină utilă mai mare, sau cei care folosesc în cea mai mare parte vehiculul pe distanțe scurte până la medii, a fost lansată în paralel noua versiune EQV 250 (consum combinat de combustibil: 27.6-26.9 kWh/100 km) cu o capacitate a bateriei utilizabilă de 60 kWh.

Autonomia unui astfel de microbuz poate ajunge până la 236 km, iar funcția de încărcare rapidă de 80 kW este dotare standard, la fel ca și alte caracteristici de înaltă calitate, cum ar fi sistemul inovator de infotainment MBUX.

Cei care sunt interesați de astfel de vehicule electrice, dar care nu sunt siguri ce variantă este soluția perfectă pentru ei sau dacă capacitatea mai mică a bateriei este într-adevăr suficientă, pot utiliza gratuit aplicația EQ Ready pentru a efectua o analiză și a determina comportamentul lor de mobilitate.


În Germania, preţul de start al lui eVito Tourer 60 Kwh este de 60.678 euro, iar al lui EQV 250 de 67.818 euro.

Încă o informaţie interesantă, în context, ar fi că vânzările Mercedes-Benz Vans de maşini electrice (eSprinter, eVito şi eVito Tourer) au crescut cu 278% comparativ cu trimestrul III din 2020, deci existând o cerere destul de solidă.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/