(hartă) O porțiune a spațiului aerian național se redeschide pentru aeronavele civile și de stat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 1 din 24 februarie 2022 emisă de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă în comun cu Ministerul Apărării au convocat ședința Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, în cadrul căreia a fost examinată posibilitatea redeschiderii spațiului aerian național în contextul conflictului armat din țara vecină.

Urmare a reevaluării situației curente privind riscurile de securitate, membrii Comisiei au decis totuşi deschiderea spațiului aerian, însă doar a unei porțiuni, astfel încât să poată fi reluat transportul de pasageri!

În acest sens, începând cu ziua de astăzi 21 martie 2022, ora 12:00 (ora locală), o porțiune a spațiului aerian național va fi deschisă pentru utilizarea acesteia de către aeronavele civile și de stat, astfel fiind posibilă reluarea transportului regulat de pasageri. Ținând cont de faptul că spațiul aerian al Ucrainei este închis și zboruri pe direcțiile Nord, Sud și Est nu pot fi efectuate, toate zborurile vor avea direcția spre și dinspre România.

În continuare rămâne închis restul spațiului aerian, inclusiv spațiul aerian de clasa G (spațiul aerian necontrolat, utilizat în special pentru zboruri de agrement), cu aplicarea pentru acest spațiu, la necesitate, a excepțiilor prevăzute în p. 25 din Dispoziția nr.1 din 24 februarie 2022.

Operatorii aerieni ce au operat zboruri regulate pe Aeroportul Internațional Chișinău urmează să-şi reînceapă activitatea operațională cât mai curând posibil.

Cmentariile sunt închise