O veste bună pentru consumatori. În următoarele trei zile vom procura motorină mai ieftină

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Semnalele despre o eventuală ieftinire a carburanților se adeveresc. Din câte se observă, preţul benzinei 95 nu va fi lăsat să treacă de 27 lei/litrul, în timp ce al motorinei se îndreaptă spre 27 de lei, iar săptămâna viitoare ar putea coborî sub acest plafon.

Până atunci, în următoarele trei zile, un litru de benzină 95 va fi mai scump cu un ban decât astăzi, iar un litru de motorină standard va fi cu 16 bani mai accesibil.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata