(video) Red Bull a dominat Marele Premiu al Belgiei şi din cauza euforiei a fost stricat un alt trofeu

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat şi Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Spa-Francorchamps, obţinând a opta sa victorie consecutivă în actuala ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1.

Cel mai rapid în calificările de vineri, Verstappen a fost nevoit să ia startul în cursă din linia a treia a grilei, după ce a fost retrogradat cinci locuri pentru schimbarea unor componente ale monopostului său, peste cota autorizată de regulament.

Totuşi, el a reuşit să preia conducerea cursei în turul 17 şi a rămas apoi în frunte până la final, obţinând a 45-a victorie din cariera sa în Marele Circ.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Verstappen (25 ani), campionul mondial din ultimele două sezoane, l-a devansat cu peste 22 de secunde pe mexicanul Sergio Perez, coechipierul său de la Red Bull Racing. Poziţia a treia a fost ocupată de monegascul Carles Leclerc.

Pilotul olandez reuşeşte astfel “dubla” la Spa-Francorchamps, după ce s-a impus sâmbătă şi în cursa de sprint, găzduită de circuitul belgian.

Cu zece Grand Prix-uri câştigate în 2023, Max Verstappen şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului piloţilor, făcut încă un pas către al treilea său titlu mondial consecutiv.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 se va desfășura după vacanța de vară în Olanda, pe circuitul Zandvoort, între 25 şi 27 august.

Şi ar mai fi de remarcat un alt incident amuzant, dar deja după ceremonia de premiere. Trofeul înmânat pentru constructorul câștigător al cursei a fost deteriorat, devenind al doilea incident consecutiv de genul.

Cmentariile sunt închise