Oficial: Hyundai N Vision 74 va deveni model de serie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hyundai va lansa o versiune de producție a conceptului N Vision 74! Acum există o confirmare oficială, făcută în cadrul prezentării noii strategii Hyundai Way.

Amintim că N Vision 74 este un coupe super sport cu un sistem de propulsie fuel cell hybrid pe bază de hidrogen. Modelul generează şi trimite exclusiv pe puntea din spate peste 680 CP şi peste 900 Nm de cuplu! Bateria electrică îi este de 62.4 kWh şi suportă încărcare rapidă prin sistem electric de 800 V.

Unitatea care transformă hidrogenul în energie electrică este capabilă să producă maximum 95 kW şi i-a gazul dintr-un rezervor de 4.2 kg, care poate fi realimentat în cinci minute. Viteza maximă pe care o poate atinge maşina este de peste 250 km/h, iar autonomia îi poate depăşi 600 de km.

În ceea ce privește designul retro inspirat, mașina de cinci metri lungime aduce un omagiu conceptului Hyundai Pony Coupe din 1974, desenat de Giorgetto Giugiaro. 

Hyundai nu a precizat anul lansării și nici careva detalii despre unitatea de propulsie finală. Însă sursele spun că versiunea de serie ar putea fi un pur electromobil, mai degrabă decât un laborator pe roți cu hidrogen.

În altă ordine de idei, setup-ul fuel cell ar putea fi păstrat, iar puterea mașinii ar putea crește până la aproximativ 800 de CP. De asemenea sursele spun despre un start al asamblării în 2026.

Vezi și: (video) Hyundai Way – noua strategie pe termen mediu și lung a companiei, cu investiții de 90 de miliarde

Cmentariile sunt închise