Pentru prima dată în Rusia a fost confiscată maşina unui şofer beat

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mașina unui șofer beat a fost confiscată pentru prima dată în Federația Rusă. Acum aceasta va fi vândută la licitație, iar încasările vor merge în bugetul de stat. O astfel de penalizare a devenit posibilă după ce s-au adoptat o serie de modificări în legislația locală, care au intrat în vigoare în luna iulie a acestui an.

Conform rg.ru, pe marginea acestui caz, aflăm că pe teritoriul regiunii Krasnoiarsk, într-o seară, ofițerii de patrulare au observat un VAZ-2114 care se deplasa fără plăcuțe de înmatriculare. Șoferul a ignorat cererea de a se opri și doar a mărit viteza. Când și-a dat seama că nu poate scăpa, a abandonat mașina și a încercat să fugă. Acesta a fost însă reținut, iar ulterior etilotestul a arătat 1.09 promile. A recunoscut că a consumat şi bărbatul, în timpul documentării.

În luna mai a acestui an, acelaşi cetăţean a fost deja prins la volan în stare de ebrietate și atunci a fost sancţionat administrativ.

FOTO: auto.ru

Mai nou, instanţa de judecată l-a penalizat mai dur: 360 de ore de muncă obligatorie în folosul comunității, privarea de dreptul de a conduce pentru 2.5 ani și confiscarea mașinii în favoarea statului. Astfel, bărbatul a devenit primul din Rusia care, după ce va avea permisiunea să conducă din nou vehicule, va trebui mai întâi să-şi cumpere un altul. 

În iulie, Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse a adoptat amendamente care implică pedepse mai dure pentru cei care încalcă regulile de circulație – inclusiv confiscarea unei mașini pentru conducere în stare de ebrietate, dacă șoferul fusese deja penalizat în temeiul unui articol similar anterior. Dacă instanța îl găseşte vinovat, mașina este confiscată.

În total, în regiunea Krasnoiarsk au fost deschise peste 1.500 de dosare penale în acest an împotriva celor care au condus în stare de ebrietate pentru prima dată. Până în prezent, circa 50 de automobile au fost arestate şi au fost duse în parcări speciale până la o hotărâre judecătorească de confiscare.

Legea rusă actualizată privind confiscarea automobilelor se extinde nu numai asupra condusului repetat în stare de ebrietate. De asemenea, mașina poate fi reţinută și vândută pentru orice încălcare a regulilor, care atrage după sine privarea de drepturi de conducere, dacă șoferul a fost lipsit anterior de aceste drepturi. De exemplu, pentru deplasarea la semnalul de interzicere a semaforului sau pentru depășirea limitei de viteză cu peste 60 km/h. 

În linii generale, acum în Rusia dacă un șofer lipsit de permis este prins pentru orice încălcare care amenință să-l lipsească din nou de act, el poate pierde și mașina, însă în cazul conducerii în stare de ebrietate procesele în instanțe au loc mai rapid.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata