Poliția își dorește mult mai multe mașini-capcană! Câte vor intra în serviciu până la sfârșit de an

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua metodă de a stoarce bani de la oameni, după cum a fost deja botezată în popor, a devenit cu adevărat virală. Sute de comentarii şi încă din cele mai diverse au împânzit spaţiul online după ce pentru prima dată a fost observată îndeaproape în acest weekend. Am căutat să aflăm detalii despre această tehnică de a combate ilegalitățile şi iată ce am putut afla.

În primul rând se confirmă că aceste microbuze fără însemne specifice şi elementar fără numere de înmatriculare MAI fac parte din flota IGP. Potrivit șefei Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliţiei, Diana Fetco, acestea au un scop bine definit și sunt dedicate exclusiv unei singure categorii de conducători auto.

„Genul ăsta de documentare face parte din noile metode de responsabilizare a vitezomanilor. Mașinile aparțin Poliției și sunt echipate corespunzător. Cu regret, în Republica Moldova respectarea prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere încă se asociază cu amenzile și nu cu viața. Șoferii noștri respectă RCR doar când li se face semn că stă în cale un echipaj al poliției sau când trec pe sub camerele de monitorizare a traficului. Și asta este regretabil pentru că în astfel de cazuri avem consecințe tragice, cum ar fi ultimele accidente cu impact.”

Mai aflăm că vor mai fi folosite pentru a combate un alt fenomen:

„Scopul unităților de transport este, după cum am precizat mai sus, responsabilizarea vitezomanilor, inclusiv de a curma organizarea raliurilor, curselor ilegale pe drumurile publice.”

Iar legat de locația acestora, Diana Fetco a precizat următoarele:

„Aceste autovehicule sunt poziționate în locuri cu risc sporit de accidente, pe trasee unde se admite o viteză mai mare – care au mai multe benzi de circulație și în special pe cele unde pe banda extremă dreapta (ca în cazul bicicliștilor loviți lângă Stăuceni) se circulă cu limită de 50 km/h – și în locurile unde avem instituții de învățământ sau medicale amplasate la stradă.”

Potrivit IGP, în ultimele zile au activat pe străzi și trasee din țară cinci astfel de unități de transport, confirmându-se astfel că nu este vorba de un singur microbuz, din câte s-a putut observa în weekend.

Mai mult, în perioada imediat următoare, Poliția va fi asigurată de către partenerii externi și cu alte mijloace de constatare a încălcărilor. Până la sfârșitul acestui an îşi propune să aibă în dotare cel puțin 10 astfel de maşini.

Cmentariile sunt închise