Predicția lui Elon Musk s-ar fi adeverit! Toyota RAV4 și Corolla au cedat locul celui mai popular automobil din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Predicția lui Elon Musk din aprilie 2021 s-ar fi adeverit conform unor date statistice de ultimă oră. Toyota Corolla ar fi cedat locul celui mai popular automobil din lume lui Tesla Model Y, electromobilul cucerind primul loc pe majoritatea piețelor globale pentru a deveni primul vehicul electric care conduce piața globală!

În timp ce un număr mic de piețe nu au publicat încă cifrele de vânzări pentru 2023, datele preliminare colectate de JATO Dynamics, publicate astăzi, indică faptul că Model Y se află într-o poziție inatacabilă, cu 1.23 milioane de unități vândute în 2023, o creștere cu 64% comparativ cu 2022.

Și datele oficiale privind livrările Tesla arată, de asemenea, că Model Y a reprezentat două din trei livrări în 2023.

„Creșterea vânzărilor globale ale Modelului Y este fără precedent, în special pentru un vehicul din top zece cele mai vândute. Ceea ce Tesla a reușit să realizeze cu Modelul Y într-un interval de timp atât de scurt este pur și simplu remarcabil.”

Felipe Munoz, Global Analyst la JATO Dynamics

Modelul Y a fost lider în vânzări atât în ​​Europa, cât și în China, cele două cele mai mari piețe de vehicule electrice din lume. Potrivit datelor Asociației Producătorilor de Automobile din China (CAAM), peste 456.000 de unități au fost livrate acolo în 2023, marcând o creștere cu 45% față de 2022.

În Europa, înmatriculările de Model Y au crescut peste cele cu performanțe constante, cum ar fi Dacia Sandero, Peugeot 208 și Volkswagen T-Roc. Datele de pe 30 de piețe arată că au fost înmatriculate peste 255.000 de exemplare, cu 19.000 de unități mai mult decât al doilea cel mai popular vehicul – Dacia Sandero.

„Prețul mediu de vânzare cu amănuntul al unui Tesla Model Y în noiembrie 2023 a fost cu 18% și cu 23% mai mic decât costul mediu al unui vehicul electric în Germania și, respectiv, SUA. Scăderile de preț de-a lungul anului, combinate cu reputația Tesla ca producător de vehicule electrice de încredere și competitive, au contribuit la alimentarea cererii deja ridicate. Drept urmare, Tesla este în atenția multor consumatori care doresc să cumpere un vehicul electric.”

Felipe Munoz

Potrivit datelor preliminare, 2023 va marca sfârșitul poziției de vârf a Toyota în clasamentul modelelor, RAV4 și Corolla fiind în fruntea clasamentului global în ultimii ani.

„Toyota are o prezență puternică la nivel mondial, RAV4 și Corolla făcând marca atractivă cu o ofertă diversificată. Cu toate acestea, ambelor modele le lipsesc opțiuni pur electrice, oferind doar alternative hibride. În timp ce Toyota a cunoscut încă un an puternic în 2023, RAV4 și Corolla pur și simplu nu pot concura pe piața mașinilor electrice, care devine din ce în ce mai consolidată și importantă în Europa și China.”

În ciuda acestui fapt, al doilea cel mai bine vândut vehicul în 2023 va fi Toyota RAV4, cu 1.07 milioane de unități vândute în prezent la nivel global, în creștere față de 1.02 milioane de unități în 2022, când era liderul pieței globale.

Cu toate tipurile de caroserie incluse, Toyota Corolla a ocupat locul trei în clasament, conform datelor preliminare, Corolla fiind ani la rând cel mai vândut automobil din lume înainte de a-i ceda locul lui RAV4.

Să vedem ce urmează în anii care vin, mai exact cât timp Model Y își va păstra poziția…

Cmentariile sunt închise