Moldova: Carburanții s-au scumpit cu încă un leu, deși la sfârșit de februarie nu am ajuns

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă veste proastă pentru consumatorii de carburanți din Republica Moldova. Prețul principalelor produse petroliere s-a mărit cu încă un leu, deși nici nu am ajuns la sfârșitul celei mai scurte luni din an.

Pentru o comparație. Am intrat în 2024 cu un tarif de 22.98 lei pentru un litru de benzină 95 și unul de 20.99 lei pentru unul de motorină standard. Prețurile pentru 1 februarie au fost stabilite la nivelul de 24.06 și 22.00 respectiv.

Pentru marți, 20 februarie, vor fi valabile următoarele tarife plafon:

Amintim cititorilor că prețurile carburanților se modifică zilnic, în afară de zilele de odihnă și cele de sărbătoare. Aici pe blog publicăm articole despre tarife doar dacă sunt anunțate reduceri sau scumpiri cu cel puțin 10 bani. Modificările de preț cu cel mult 10 bani le anunțăm doar pe canalul de Telegram.

De asemenea, amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise