Primăria Chişinău vrea ca mașinile parcate neregulamentar să fie ridicate

În acest an ar putea fi aprobată legea privind posibilitatea ridicării maşinilor parcate neregulamentar pe străzile Chişinăului.

Situaţia care se creează zilnic pe cele mai importante artere ale oraşului a atins o limită şi a ajuns un subiect de discuţie fierbinte la Primărie.

FOTO: jurnal.md

Primarul general îşi doreşte urgentarea modificărilor legislației care să permită ridicarea automobilelor.

Chiar dacă au fost amenajate sute de locuri de parcare, şoferii continuă să-şi lase maşinile în locuri nepermise. Nici scoaterea plăcuţelor de înmatriculare nu rezolvă această problemă “cronică”.

“Anul acesta trebuie să obținem modificarea legii care sa permită ridicarea mașinilor. Este total depășit ca inspectorii de patrulare să meargă să scoată plăcuțele, îi pune și pe ei într-o situație neplăcută și pe oameni într-o situație neghioabă și asta nu rezolvă problema.

Este ridicol și pentru inspectori să umble cu șurubelnițele să scoată numerele de la mașină și să umble cu plăcuțele de înmatriculare în portbagajul mașinii. Totodată îi pune în situație și pe oameni, care trebuie să fugă tot orașul după plăcuțele de înmatriculare și cel mai grav e că nu rezolvă cu nimic situația. Mașina rămâne în continuare acolo și blochează traficul.

Măcar pe principalele bulevarde să fie permisă ridicarea mașinilor de către poliție. Locuri de parcare am făcut sute și mii în ultimii ani, dar degeaba”, a spus primarul Chişinăului, potrivit Unimedia.

Până astăzi, 31 ianuarie, proiectul trebuie să obțină toate avizele pentru a fi înaintat abia către Guvern.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/