Răsturnare de situaţie! În SUA, maşinile coreene sunt considerate mai fiabile şi mai calitative decât cele nipone

Agenţia americană analitică J.D. Power a publicat o listă de producători auto care fac cele mai fiabile și de înaltă calitate modele de maşini. Mărcile Genesis, KIA și Hyundai (toate parte a Hyundai Motor Group) au ajuns în topul acestui clasament, mai presus decât unele japoneze sau europene, spre surprinderea multora.

Evaluarea s-a bazat pe date privind problemele despre care conducătorii auto s-au plâns în primele trei luni de proprietate (76.256 de oameni care şi-au luat maşini noi şi le-au exploatat în perioada februarie-mai 2019). Cele mai puţine le-au avut deţinătorii de automobile Genesis, doar 63 au fost raportate la 100 de maşini. A doua poziţie este ocupată de KIA, iar a treia de Hyundai.

În continuare urmează companii americane precum: Ford, Lincoln și Chevrolet. Mărcile japoneze Toyota și Lexus s-au stabilit în pozițiile a șaptea și, respectiv, a opta. Toate aceste branduri au un rezultat mai bun decât media industriei.

Interesant este că acest rating include sub cifra medie atât trio-ul german Mercedes-Benz, Audi şi BMW, cât şi companii precum Volvo, VW, Jaguar sau Land Rover. De menţionat că media în industrie este de 93 de probleme la 100 de autovehicule.

Vezi şi: Cele mai fiabile mărci şi maşini! Peugeot şi Mitsubishi lideri, iar Dacia stă mai bine decât producătorii premium germani

Vezi şi: (video) Cine face cele mai fiabile maşini? Ratingul fiabilităţii Consumer Reports, ediţia 2018

Iată şi top trei cele mai fiabile/calitative maşini din segmentul din care fac parte:

Expertul şi vice preşedintele Global Automotive la J.D. Power, Dave Sargent, în baza rezultatelor studiului, consideră că producătorii de maşini ar trebui să acorde o atenție deosebită sistemelor multimedia și asistenților de conducere. Astăzi, mărcile coreene sunt lideri în aceste domenii, ceea ce şi explică superioritatea lor în clasamentul de calitate și fiabilitate.

În același timp, Sargent a remarcat tendința de îmbunătăţire a sistemelor de infotainment a produselor tuturor mărcilor în comparație cu anul trecut. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că jucătorii de pe piaţă urmează tendința pentru sisteme media ușor de utilizat și intuitive.

Vorbind de problemele cu care se confruntă proprietarii de autoturisme nou achiziționate din SUA, Sargent le-a împărţit în mai multe categorii. Prima include probleme locale, cum ar fi defecte ale farurilor, a doua – dificultăți întâmpinate cu sistemul de control vocal, iar a treia – supraestimarea de către conducătorul auto a capacităţilor sistemelor de pilotare semi automată.

În același timp, per general, procentul de plângeri cu privire la mașinile noi a scăzut cu 14% pe parcursul ultimului deceniu.

Vezi şi: Raportul fiabilităţii TUV 2018: Top maşini recomandate pentru a fi achiziţionate la mâna a doua

Cmentariile sunt închise