Realitatea tristă! Preţul unui litru de benzină 95 depăşeşte din nou 26 de lei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Menţiune importantă! Orice articol de acest gen se referă la preţurile carburanţilor comercializați pe teritoriul Republicii Moldova!

Scumpirile în lanţ din ultima perioadă au făcut ca preţul benzinei 95 să urce din nou la 26 de lei şi chiar peste. A fost necesară aproximativ o lună de zile pentru ca tariful să se majoreze cu un leu. Ultima dată când benzina 95 a costat peste 26 de lei a fost în ziua de 22 noiembrie 2022!

De cealaltă parte, începând cu ziua de joi, preţul motorinei standard atestă o ușoară descreștere, care se menţine în continuare.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise