Renault pregăteşte o bombă! Vezi cum arată crossoverul care va înlocui modelul Koleos (foto)

Anul 2016 va fi cel în care Renault va introduce pe piaţă un crossover absolut nou, care va înlocui actualul model Koleos. Noutatea va avea şapte locuri pentru pasageri şi va fi numită Maxthon. Francezii vor astfel să păşească sigur în segment şi să-şi sporească vânzările, potrivit Auto Moto.

Deocamdată se cunoaşte şi putem observa asta din câteva imagini neoficiale că formele crossoverului vor avea drept sursă de inspiraţie modele ca: Megane, Kadjar, Espace şi Talisman. Blocurile optice sunt cunoscute de la automobilele enumerate anterior, la fel ca şi consola centrală sau ecranul multimedia.

ok03-RENAULT-MAXTHON

La baza noului crossover va sta platforma CMF, folosită anterior de alianţa Renault-Nissan pe modelele Nissan X-Trail şi Qashqai. Însă pentru a evita orice conflict cu partenerii, lungimea lui Maxthon va fi mai mare decât cea a lui X-Trail – 4.7 metri.

Sub capotă vor fi prezente iniţial agregate disponibile pentru modelul Kadjar. Este vorba despre motorul pe benzină de 1.6 litri care va furniza 150 sau 200 de CP, pe lângă un diesel cu acelaşi volum şi cu o putere de 160 de cai. În anul 2017 va debuta o modificaţie hibridă a tot-terenului.

Unde va fi prezentat noul Maxthon şi când, nu se cunoaşte. Se aşteaptă ca modelul să fie arătat lumii la Salonul Auto de la Geneva sau cel târziu toamna la Paris. Publicaţia franceză spune că modificaţia de bază va costa 29.000 de euro.

Renault Maxthon va concura cu tot-terenuri gen: Ford Edge, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Land Rover Discovery sau Mitsubishi Outlander Sport. În acelaşi timp, francezul va da bătăi de cap modelelor Tiguan şi Kodiak.

ok01-RENAULT-MAXTHON ok02-RENAULT-MAXTHON ok04-RENAULT-MAXTHON-KADJAR ok05-RENAULT-MAXTHON-KADJAR ok06-RENAULT-KOLEOSok07-RENAULT-KOLEOS ok08-RENAULT-KOLEOS

Cmentariile sunt închise