Revoluționar! LG a dezvoltat difuzoare audio pentru automobile cu o grosime de doar 2.5 milimetri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania sud-coreeană LG Display a prezentat un difuzor audio revoluţionar pentru automobile. Soluţia Thin Actuator Sound Solution, dezvoltată în colaborare cu o companie audio globală care nu a fost numită, este extrem de subțire și „prietenoasă cu mediul”. Dar cel mai interesant este că nu e vreun concept, ci are deja perspective de producţie în serie!

Noile difuzoare nu au magnet, bobină, grilă sau alte componente voluminoase și grele! În schimb, inginerii folosesc tehnologia de excitare a unui film (peliculă). Tehnologia unică a companiei permite dispozitivului să vibreze în afara panourilor de afișare și a diferitelor materiale din interiorul caroseriei mașinii pentru a permite o experiență de sunet 3D bogată şi captivantă.

Un astfel de difuzor cântărește doar 40 de grame și are o grosime de doar 2.5 milimetri! Lungimea de 150 mm și lățimea de 90 mm, dimensiunea unui paşaport, permite plasarea sa aproape oriunde în cabină.

Dimensiunea sa compactă și factorul de formă inovator îi permit să fie instalat în diferite părți din interiorul mașinii, cum ar fi tabloul de bord, căptușeala, montanţi și tetiere, eliminând în același timp deviația de calitate audio pentru pasageri. Natura încorporată a dispozitivului nu numai că permite îndepărtarea grilelor difuzoarelor, dar sporește și eficiența spațiului prin eliberarea celui ocupat în mod normal de difuzoarele cu magneţi şi bobine, fără a compromite calitatea sunetului, spun cei de la LG.

Toate aceste caracteristici deschid posibilități fundamental noi pentru specialiștii audio din industria auto şi înșiși producătorii de autovehicule. Va permite economisirea câtorva kg bune, iar pentru electromobile asta înseamnă o autonomie mai mare. Deocamdată despre calitatea exactă a sunetului generat de aceste difuzoare nu se menţionează nimic, însă anticipăm că este inferioară celor tradiţionale performante cu magneți, astfel că produsul LG s-ar putea utiliza în maşini ieftine, non-premium.

Apropo, Thin Actuator Sound Solution nu utilizează nici metale rare. În special, vorbim despre neodim (Nd). Acest lucru face ca produsele să fie mai ecologice.

Noutatea va intra pe piață în prima jumătate a anului 2023, inaugurând o nouă eră a infotainmentului pentru vehicule, însă după o demonstrație la expoziţia CES din ianuarie.

Thin Actuator Sound Solution a primit deja premiul CES® 2023 pentru inovație (categoria “Divertisment și siguranță la bordul vehiculelor”) din partea Asociației Consumer Technology, ca recunoaștere a eficienței spațiului, a inovației în design, a inovației în materie de experiență sonoră și a eco-prieteniei.

Cmentariile sunt închise