Rolls-Royce face cele mai scumpe maşini de lux. A reuşit să vândă ceva în 2017?

Toată lumea cunoaşte că britanicii de la Rolls-Royce fac cele mai exclusiviste şi cele mai scumpe maşini de lux, apreciate de sute de oameni din toate timpurile. Dar dacă tot costă averi, v-aţi întrebat vreodată cam câte automobile reuşeşte să vândă marca într-un an?

Un răspuns îl aflăm dintr-un raport al vânzărilor înregistrate de Rolls-Royce în anul 2017, iar numărul total de maşini realizate evident nu se poate compara cu cele afişate de Mercedes-Benz sau BMW, de exemplu.

Rolls-Royce Motor Cars a anunțat că a avut un mare succes în anul 2017, cu un total de 3.362 de autovehicule comandate de clienți în aproape 50 de țări din întreaga lume. Acest rezultat a fost realizat în ciuda absenței modelului Phantom de pe piață și a unor probleme nerezolvate în zona importantă din Orientul Mijlociu.

Noul Rolls-Royce Phantom a fost dezvăluit în luna iulie şi a avut parte de o apreciere fără precedent la nivel mondial de către mass-media și clienții potențiali deopotrivă, având la momentul de faţă o carte de comenzi preliminare destul de mare. Producția modelului este în plină desfășurare, iar livrările pentru clienți au demarat abia la începutul acestui an.

Compania a înregistrat vânzări puternice pe piețele globale importante, o treime din vânzările la nivel mondial fiind pe continentele americane, iar în China prezenţa Rolls-Royce a revenit la o formă anterioară (vânzări de până la 40% în 2016). Coreea de Sud a fost una din mai multe țări care a înregistrat rezultate record în anul 2017.

Ca parte a angajamentului său față de creșterea durabilă pe termen lung, Rolls-Royce a anunțat cinci noi dealeri în 2017, aducând rețeaua de distribuție la nivel global la un total de 138.

Cele mai populare modele rămân a fi Wraith, Ghost și Dawn, dar şi versiunile speciale ale acestora numite Black Badge. Practic, fiecare din aceste maşini produse în 2017 conțin elemente de design “Bespoke”, speciale și unice, reafirmând Rolls-Royce ca singura mașină de lux cu adevărat realizată manual.

O bijuterie creată de britanici anul trecut a fost şi unicul Rolls-Royce Sweptail, care poartă titlul de cea mai scumpă maşină nouă vândută vreodată.

Rolls-Royce a menţionat că în 2017, la uzina sa din Goodwood au mai fost angajaţi zeci de tineri specialişti şi talentaţi, şi a mai construit alţi 10.000 de metri pătraţi pentru a pregăti lansarea unui nou model în 2018, un prim SUV din aşa-zisul proiect Cullinan.

Vezi şi: Imagini spion şi video: Primul SUV Rolls-Royce a intrat pe Nurburgring

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/