S-a decis soarta fostei fabrici Toyota din Federația Rusă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Constructorul rus de automobile de lux AURUS, ale cărui limuzine sunt utilizate de conducerea țării, va începe în 2024 să producă automobile la fosta uzină Toyota de lângă Sankt Petersburg. Anunțul a fost făcut public de către vicepremierul rus Denis Manturov.

Manturov a declarat că producţia la fosta platformă Toyota ar urma să demareze până la finele acestui an, adăugând că fosta uzină Toyota a fost transferată către AURUS “în urmă cu mult timp”.

FOTO: rbk.ru

Oficialii ruşi caută modalităţi prin care să repună în funcţiune uzinele de automobile care au fost abandonate după retragerea din Rusia a constructorilor auto străini, ca urmare a invadării Ucrainei, în luna februarie 2022.

Toyota a transferat uzina de lângă Sankt Petersburg către compania de stat NAMI, care are o cotă majoritară la marca AURUS, în luna martie a anului trecut.

AURUS Motors a început să producă automobile de lux în 2021, în regiunea Tatarstan, la aproximativ 1000 de kilometri de Moscova. Până acum, succesul comercial al proiectului se reflectă clar în statisticile înmatriculărilor, cifre valabile pentru Federația Rusă: în 2020 au fost înmatriculate șapte sedanuri Senat, în 2021 – 22 de mașini, în 2022 – 30, iar anul trecut – 65.

Dar la fabrica din Sankt Petersburg nu vor fi produse actualele modele, ci… AURUS-uri mai ieftine!

Fabrica din Tatarstan cu o capacitate de 5000 de mașini pe an e suficientă pentru Senat și Komendant. Acum, o altă etapă este deja în curs de desfășurare – selectarea unui partener tehnologic.

Fosta uzină Toyota va produce mașini de o clasă (sau chiar două) mai jos. Acestea vor concura cu mașini gen BMW Seria 5 și chiar Mercedes-Benz S-Class. Scopul este de a oferi pe piață produse la un preț mai mic decât al celor germane.

Surse din presa de specialitate rusă scriu următoarele. Deoarece sarcina este de a lansa proiectul în cel mai scurt timp posibil, până la sfârșitul anului AURUS va începe cea mai simplă asamblare la scară largă a cel puțin unui model chinez cu modificări minime ale aspectului. Puțin mai târziu, vor apărea și alte modele (cel puțin patru). Apoi se va lua o decizie privind localizarea producției.

Deoarece mașinile nu vor fi dintre cele mai ieftine, marjele lor sunt ridicate, astfel încât localizarea are sens chiar și cu volume de producție modeste. Chiar și 10-20 de mii de mașini din fiecare model vor fi suficiente. Și este destul de realist să se vândă atât de multe: principalii clienți vor fi agențiile guvernamentale, întreprinderile și corporațiile de stat, precum și întreprinderile private.

Unul dintre cei mai probabili parteneri este marca Hongqi, care are în portofoliu o gamă destul de largă de modele business

De exemplu, Hongqi H5 cu o lungime de 4.9 metri poate juca în clasa E. Și bine cunoscutul Hongqi H9 (5.1 m) este un candidat destul de evident pentru mașina de clasă F. Iar alternative pentru MPV-uri de lux ar fi Hongqi HQ9.

Cu toate acestea, cooperarea cu alți parteneri este, de asemenea, posibilă – sunt destul de mulți în China…

Vezi și: (video) S-au reparat greșelile? Detalii despre cum s-a schimbat AURUS Senat și imagini cu interiorul

Cmentariile sunt închise