Se apropie sfârşitul săptămânii, însă nu şi cel al reducerilor de preţ la carburanți! Iată cât vor costa vineri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vineri, 5 august 2022, principalele produse petroliere comercializate pe teritoriul Republicii Moldova devin uşor mai accesibile. Un litru de benzină 95 va costa cu 15 bani mai puţin, maximum 27.46 lei. Iar unul de motorină va fi mai mic cu 14 bani, maximum 26.74 lei.

În această perioadă de micşorări în lanţ a preţurilor, după posibilitate, recomandarea noastră către şoferi este să facă realimentarea în zilele de weekend pentru a profita de reducerea cumulativă din zilele de muncă anterioare.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise