Şeful VW Group a confirmat participarea Audi și Porsche în Formula 1 în viitorul apropiat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Conducerea Grupului Volkswagen a confirmat intenția mărcilor Audi și Porsche de a se alătura producătorilor care participă în Formula 1! Despre acest lucru scrie şi Reuters, cu referire la o declarație făcută de șefului concernului Herbert Diess în cadrul live-ului Dialog with Diess.

FOTO: the-race.com

Potrivit top managerului, această idee a stârnit o discuție aprinsă în Consiliul de Administrație al concernului german, însă reprezentanții Audi și Porsche au putut aduce argumente convingătoare. Printre acestea s-au numărat atât potențiala rentabilitate directă a acestei strategii, cât și oportunitățile de publicitate ale acestui campionat.

Cum se va manifesta exact participarea mărcilor în Formula 1 nu s-a dezvăluit, Diess limitându-se doar să afirme că planurile Porsche păreau ceva mai concrete. Producătorul de mașini sport din Zuffenhausen, conform agenției de presă, ar planifica semnarea unui parteneriat pe termen lung cu Red Bull Racing, aparent pentru a furniza motoare.

La rândul său, conform unor surse, Audi se așteaptă să achiziționeze o parte din echipa McLaren din F1, fiind pregătită să cheltuiască până la 650 de milioane de euro pentru asta. Mai târziu, Audi ar putea încerca să-și extindă influența asupra diviziei producătoare de automobile stradale a McLaren. În plus, participarea în F1 va duce la o nouă rundă de competiție între Audi și Mercedes-Benz.

Herbert Diess a spus că acum se deschide o fereastră tehnologică unică pentru mărcile începătoare din F1. Acest lucru se datorează tranziției spre un nou regulament tehnic, care va intra în vigoare din 2026. Până atunci, începătorii pot folosi timpul rămas pentru dezvoltarea pe îndelete a grupurilor motopropulsoare.

O altă șansă similară va exista în cel mai bun caz peste 10 ani, iar ambele companii au început deja lucrările asupra noilor motoare. În același timp, însăşi marca Volkswagen nu se va implica în niciun fel în noua strategie, a concluzionat omul de afaceri.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise