Statistică: Vârsta autoturismelor vândute, importate sau înmatriculate în 2019 în Republica Moldova

0

Continuăm cu un nou articol prin care vă aducem mai aproape date statistice ale vânzărilor de maşini care au avut loc pe parcursul lui 2019.

După ce am aflat câte unităţi au fost comercializate în total anul trecut, dar şi ce segmente au fost cele mai populare, să analizăm puţin cum stau lucrurile în ceea ce priveşte vârsta maşinilor care au fost puse la evidenţă într-o bază de date stocată de autorităţi.

FOTO: dpvat2020.pro.br

Cunoaştem că legislaţia actuală a ţării impune o limită pentru vârsta maşinilor importate, fie ele noi sau rulate (maxim 10 ani). Astfel, aflaţi că pe parcursul anului 2019 în Republica Moldova au fost aduse şi înregistrate în jur de 36.500 de vehicule, mai exact 36.393 de unităţi (vs 30.954 cât au fost în 2018).

Notă: De menţionat că cifrele din acest articol vorbesc doar despre autoturisme uşoare dedicate inclusiv transportului de pasageri, care au o greutate de sub 3.5 tone şi o capacitate de până la nouă locuri!

Aşadar, aflaţi că din acest număr total, doar aproximativ 20 la sută (18.8% sau 6.843 de unităţi) constituie maşini noi, produse în anii 2018-2019. Cel mai mare număr de vânzări/importuri/înmatriculări de astfel de vehicule a fost înregistrat în decembrie 2019 – 766 unităţi.

FOTO: visiondodgechryslerjeep.com

În continuare, 15.9% din volumul total menţionat de autoturisme sau 5.799 de unităţi au constituit vehicule cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani, produse între 2015-2017, deci relativ noi. Din nou şi aici, cea mai activă lună de vânzări/importuri/înmatriculări a acestora a fost luna decembrie – 711 maşini.

O cotă mai mare aparţine autoturismelor produse acum 5-7 ani în urmă, între anii 2012-2014 ==> 26.8% sau 9.742 de unităţi. Cele mai multe dintre ele au fost vândute/importate/înmatriculate în luna octombrie din 2019 – 953 unităţi.

Într-un final, după cum şi era de aşteptat, cei mai mulţi moldoveni au optat pentru maşini mai vechi cu o vârstă cuprinsă între 8-10 ani, produse între anii 2009-2011, pentru că sunt şi cele mai accesibile ca preţ conform limitei de vârstă impusă de autorităţi.

Cota lor reprezintă 38.5% din numărul total sau 14.009 unităţi, cele mai multe fiind vândute/importate/înmatriculate din nou în luna octombrie – 1.362 de maşini.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/statistica-compacte-de-lux-sau-suv-uri-ce-tipuri-de-masini-noi-au-preferat-moldovenii-in-2019/

https://autoblog.md/statistica-cate-masini-noi-s-au-vandut-in-2019-topul-celor-mai-populare-marci-auto-in-moldova/

https://autoblog.md/vanzarile-de-masini-diesel-in-europa-la-un-pas-de-a-cobori-sub-30-cele-mai-populare-sisteme-de-propulsie-in-2019/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/