in ,

LoveLove LOLLOL COOLCOOL

Studiu J.D. Power: KIA este marca auto non-premium de masă, numărul 1 din SUA, pentru al șaselea an consecutiv

KIA s-a clasat pe primul loc în industria auto în 2020, conform studiului J.D. Power U.S. Initial Quality Study (IQS) efectuat în acest an, cu un număr de numai 136 de probleme raportate la 100 de automobile noi. Astfel, pentru al șaselea an consecutiv, brandul sud-coreean este marca auto de masă numărul 1 în SUA.

“O cursă excepțională”, a declarat Dave Sargent, Vice President, Automotive Quality, J.D. Power.

KIA Forte

Succesul continuu al KIA în studiul IQS s-a datorat în mare parte celor două modele – Forte și Soul – incluse în primele 10 automobile din industrie. De asemenea, KIA a avut cele mai bune performanțe în segmentele din care fac parte modelele Forte (segmentul Compact Car), Sedona (segmentul Minivan), Sorento (segmentul Upper Midsize SUV) și Soul (segmentul Small SUV).

“Revenirea la numărul unu în industrie și situarea în topul studiului  J.D. Power U.S. Initial Quality printre toate mărcile de masă pentru al șaselea an consecutiv este o onoare enormă și un apel pentru a continua să ne străduim să fim cei mai buni. Cu patru câștigători în segmentele din care au făcut parte – și patru modele suplimentare clasate între primele trei în segmentele lor – filozofia de brand a KIA “Give It Everything” continuă să dea roade pe piața auto nord-americană care este extrem de competitivă”, a spus Sean Yoon, președinte și CEO al KIA Motors North America & KIA Motors America.

Raportul anual a analizat răspunsurile oferite de 87.282 respondenți la 223 de întrebări despre 189 automobile de serie din 26 segmente auto. Automobilele au fost evaluate din punctul de vedere al experienței de condus, performanței motorului și transmisiei și o gamă largă de probleme de calitate raportate de deținătorii auto.

Studiul s-a desfășurat în intervalul februarie – mai și au fost incluși doar clienții care au cumpărat mașinile cu maxim trei luni în urmă. KIA împarte prima poziţie cu Dodge.

Pentru prima oară, J.D. Power a inclus brand-ul american Tesla în topul privind calitatea automobilelor. Conform studiului, clienții au raportat 250 de probleme la 100 de mașini, astfel Tesla fiind poziționată pe ultima treaptă a clasamentului!

Iti place articolul?