SUA: Proces colectiv împotriva BMW din motiv că suporturile pentru pahare pot prezenta pericol

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Statele Unite ale Americii, compania BMW a fost dată în judecată pentru… suporturile de pahare care se găsesc în particular în modelul X7! Într-un proces colectiv depus se argumentează că suporturile în cauză nu pot fi folosite în scopul pentru care sunt destinate, adică pentru a pune recipiente cu lichid în ele.

Din moment ce vorbim despre un defect de design, problema este probabil comună tuturor exemplarelor produse până în prezent, însă chiar dacă are o oarecare tangență şi cu siguranţa, oficialii de la NHTSA încă nu au obligat compania să efectueze vreun recall.

FOTO: thedrive.com

În nota informativă se menționează că suporturile de pahare de pe consola centrală nu trebuie expuse niciodată la umezeală deoarece sunt “sparte”, iar în modelul X7, exact sub ele, există nişte cabluri care duc direct la modulul de control al pernelor de aer!

Astfel spus, chiar și o cantitate mică de umiditate, de exemplu condens sub un pahar sau sticlă, așa cum se menționează în document, duce prin scurgere la deteriorarea firelor și a unității de control, ceea ce duce respectiv la defectarea sistemului SRS şi în lanţ la posibila declanșare bruscă a airbagurilor!

Procesul a descris mai multe cazuri în care proprietarii X7 s-au confruntat cu o defecțiune a SRS după ce lichid a intrat în suporturile de pahare ale mașinilor lor. BMW a refuzat să remedieze problemele apărute în baza garanției, iar costul reparațiilor a fost de 2.200-2.400 de dolari.

Într-un alt caz, o cantitate mică de apă gazată vărsată dintr-un pahar într-un suport pentru pahare pe consolă a dus la oprirea fortuită a maşinii. Cutia de viteze a încetat să se includă din modul de parcare în orice treaptă D sau R, iar sistemul electronic a raportat o eroare și necesitatea de a merge imediat în service.

Dusă pe remorcă într-acolo, experţii au ajuns la concluzia că lichidul a deteriorat o piesă de sub schimbătorul de viteze. Reparaţia a costat 2.900 de dolari şi nu a fost acoperită de garanție.

Divizia BMW of North America nu a putut fi contactată pentru un comentariu, scrie courthousenews.com

Amintim că modelul BMW X7 se asamblează pentru piaţa internaţională, inclusiv pentru Republica Moldova, anume în fabrica americană din Spartanburg.

Cmentariile sunt închise