Toyota Motor North America începe campania de promovare a unui model misterios

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota Motor North America a publicat primul teaser foto al unui model nou necunoscut. Nici denumirea şi nici data prezentării nu s-a comunicat deocamdată. Divizia americană s-a limitat la descrierea: „Se apropie noi zori. Poți ghici ce se află la orizont?”

În același timp, teaserul arată clar că ar fi vorba despre un sedan, nu un crossover. Deci, ce ne va prezenta Toyota în curând?

Ipoteza principală și cea mai promițătoare este că noua generație Toyota Camry XV80 se pregătește pentru premieră. Actualul model este disponibil din 2017, iar de o modernizare care nu l-a schimbat prea mult a beneficiat în 2020. Mai mult, amintim că premiera mondială a modelului de generație actuală a avut loc în SUA, iar facelift-ul a afectat maşina americană mai întâi.

Prototipuri de teste camuflate au fost deja surprinse în Statele Unite, ceea ce înseamnă că dezvoltarea noului Camry a fost în desfășurare de mult timp. Apropo, peste ocean Camry este al doilea cel mai bine vândut model după RAV4, cu peste 217.000 exemplare vândute în ianuarie-septembrie 2023.

Conform datelor preliminare, noua generaţie Camry va păstra platforma GA-K, dar poate fi modificată. Presa americană consideră că benzinarul natural aspirat de 2.5 litri şi motorizarea hibridă vor rămâne în gamă, însă unitatea V6 de 3.5 litri va fi înlocuită de unitatea turbo de 2.4 litri şi cu patru cilindri. În acest sens, nu se exclude că ar putea fi vorba despre un facelift profund al actualei generaţii!

În cazul în care premiera noului sedan este setată pentru Salonul Auto de la Los Angeles din noiembrie, în vânzare este de așteptat să iasă anul viitor. În 2024 va veni şi în Europa.

O altă ipoteză este că teaserul ar arăta sedanul Toyota Corolla facelift! Amintim că actuala generație Corolla a debutat mai târziu decât Camry, în 2018, însă până acum nu s-a ales niciodată cu o modernizare la scară largă.

Cmentariile sunt închise