Ultima oră: Charles Leclerc a semnat un contract pe cinci sezoane cu Scuderia Ferrari! Ce s-ar gândi să facă Vettel

Echipa Scuderia Ferrari Mission Winnow a anunţat în această după amiază că i-a prelungit contractul pilotului Charles Leclerc până la sfârşitul lui 2024, conform unui comunicat emis. Înțelegerea precedentă dintre cele două părți era valabilă până în 2022.

Respectiv, îl vom vedea pe tânărul pilot concurând de partea Ferrari încă cinci sezoane garantat!

Leclerc a impresionat în primul lui sezon la Ferrari, reușind să câștige două curse și să termine de opt ori pe podium. Monegascul a încheiat în acest sezon în clasamentul general pe locul 4, cu 264 de puncte.

“Sunt foarte fericit să rămân cât mai mult timp la Ferrari. Acest sezon trecut, de conducere pentru echipa cea mai ilustră în Formula 1, a fost un an de vis pentru mine. Abia aştept să mă bucur de o relație și mai profundă cu echipa, după ceea ce a fost un intens și incitant 2019. Sunt dornic să văd ce voi reuşi să ating în viitor şi abia aştept să ating noi culmi în sezonul viitor”, a spus Leclerc, după prelungirea contractului.

Chiar și așa, Leclerc l-a depășit pe colegul său, Sebastian Vettel, care a obținut 240 de puncte și a terminat pe locul 5. Pentru sezonul 2020, Leclerc și Vettel vor face din nou echipă pe circuit. Va fi ultimul sezon al neamțului în monopostul roșu.

De cealaltă parte, încă al său coleg, Sebastian Vettel (32 de ani), ar fi început să negocieze cu echipa McLaren, scrie Marca. Neamțul mai are un an de contract cu Ferrari, dar italienii nu vor să-i propună prelungirea, aşa cum au făcut-o în privinţa lui Leclerc.

Cum zvonurile privind venirea lui Lewis Hamilton la Ferrari din sezonul 2021 s-au întețit în ultima vreme, Vettel a început să-și pregătească plecarea. De patru ori campion mondial în Formula 1, Vettel l-ar fi contactat pe directorul echipei McLaren, Andreas Seidl, care s-a arătat dispus să-i ofere un loc pe grilă în 2021.

Piloții McLaren din acest sezon, Carlos Sainz Jr și Lando Norris, intră în ultimul an de contract, iar Seidl ar fi dispus să renunțe la unul dintre ei pentru a obține semnătura lui Vettel. Cu Sainz și Norris pe circuit, McLaren a terminat pe locul 4 în acest an, în clasamentul constructorilor, după Mercedes-AMG, Scuderia Ferrari și Red Bull Racing. În 2018, McLaren a ocupat locul 6.

Cmentariile sunt închise