Un doctor din Australia cere autorităţilor să-i înregistreze maşina sportivă drept ambulanţă

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Doctorul Michael Livingston din Australia de Vest cere Departamentului local de Transporturi să-i recunoască oficial coupeul Nissan GT-R drept vehicul de urgență și să-i emită toate însemnele relevante, inclusiv semnale luminoase şi sonore speciale. ABC News scrie că autoritățile continuă să-i refuze cererea, deși Livingston are o explicație pentru aceasta.

Michael Livingston îşi practică abilităţile în zone îndepărtate din această parte a țării-continent: capitala statului se află la aproximativ 500 de kilometri distanță și nu există suficiente instituţii medicale, dar şi cadre. În același timp, Livingston este adesea chemat pentru îngrijiri de urgență la spitalele locale, unde nu există schimburi non-stop.

De exemplu, în luna martie a acestui an, medicul a trebuit să călătorească dintr-un oraș în altul pentru a ajuta un copil de un an care a început să aibă dificultăți de respirație. S-a văzut nevoie să urce la volan şi să meargă cu o viteză foarte mare pentru a ajunge la timp. Drept urmare, a depus o cerere către Departamentul de Transport pentru a i se recunoaşte maşina personală în calitate de vehicul de urgență.

Livingston spune că nu are nevoie de dreptul la semnale speciale și cel de a încălca regulile de circulație pentru a depăși viteza cu impunitate. Semnalele speciale vor permite celorlalţi participanți la trafic să înțeleagă că pe lângă ei nu se deplasează un șofer obișnuit nesăbuit, ci un salvator care răspunde unei chemări urgente.

Doctorul a recunoscut că, din când în când, atunci când se grăbește la un alt apel, întâlnește „un comportament nu foarte politicos din partea celorlalți colegi din trafic”, care îi blochează drumul, frânează brusc în fața mașinii sale, iar camionagii încearcă să-l acopere cu nisip de pe marginea drumului.

Cu toate cele spuse, autoritățile locale au ales să respingă deocamdată cererea lui Livingston. Acest lucru se explică prin faptul că dreptul la semnale speciale este dat doar mașinilor de servicii de urgență reale, care fac parte din sistemul de stat. În plus, Departamentul ţine să observe că deplasarea cu viteză mare poate fi periculoasă pentru Livingston însuși, deoarece mașina sa nu este protejată, de exemplu, de coliziuni cu animale.

Totuşi, negocierile dintre medic și autorități sunt încă în curs de desfăşurare.

Vezi şi: (video) Pentru micșorarea timpilor de intervenţie! Cele mai rapide maşini de salvare au apărut în Dubai

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata