(video) Premieră mondială: Noile Audi RS 3 Sportback şi RS 3 Sedan

Audi lansează a treia generaţie a modelului RS 3 Sportback şi a doua generaţie a lui RS 3 Sedan!

Cu un timp de 3.8 secunde pentru atinge suta, în drum spre o viteză maximă de până la 290 km/h, cu RS Torque Splitter, anvelope semi slick și moduri specifice de rulare – noul Audi RS 3 oferă o dinamică de conducere de cel mai înalt calibru și cele mai bune cifre din segmentul său.

Caracteristici cheie:

  • Modelele continuă să fie echipate cu agregatul care a câştigat de nouă ori consecutiv titlul de “Motorul internaţional al anului”. Este vorba despre bine cunoscutul benzinar turbo cu cinci cilindri în linie şi volum de 2.5 litri.
  • Pe noile modele el produce 400 CP (disponibili între 5.600 şi 7.000 rpm) şi 500 Nm de cuplu (+20 Nm, disponibil între 2.250 și 5.600 rpm). O nouă unitate de comandă a motorului mărește, de asemenea, turația la care toate componentele comunică între ele.
  • După cum am notat anterior, ambele maşini pot face 0-100 km/h în 3.8 secunde şi atinge maxim 250 km/h. Opţional, limitatorul de viteză maximă poate fi împins până la 280 sau 290 de km/h.
  • O transmisie cu șapte trepte şi cu dublu ambreiaj este cea prin care se pune puterea motorului cu cinci cilindri pe asfalt. Aceasta a fost recalibrată pentru a comuta cât mai rapid treptele şi pentru un raport de transmisie mai sportiv. Tracţiunea este integrală.
  • Pentru prima dată, eșapamentul modelului dispune de un sistem complet variabil de control al supapelor care acceptă poziții intermediare, lărgind astfel și mai mult caracteristicile sunetului. Acesta poate fi ajustat prin intermediul sistemului Audi drive select. Opţional este disponibil un eşapament sport RS care accentuează şi mai mult sunetul produs de motor.
  • Noul Audi RS 3 este primul model Audi dotat cu un RS Torque Splitter, standard! Noua tehnologie face posibile, de asemenea, derapările controlate. Audi a dezvoltat chiar și un mod de conducere special pentru RS 3 în acest scop – “RS Torque Rear” – ca un drift mode cu propria curbă caracteristică pentru separatorul de cuplu.
  • Iar un mod RS Performance, creat special pentru condusul pe circuite, este o altă inovație nemaivăzută până acum. Acesta utilizează o configurație specifică a motorului și a transmisiei și este adaptat cu precizie anvelopelor semi-slick (Pirelli P Zero Trofeo R) care sunt, pentru prima dată, disponibile pentru RS 3 ca opțiune din fabrică. În acest caz, separatorul de cuplu oferă o cursă deosebit de dinamică, sportivă de-a lungul axei longitudinale, cu cât mai puțină subvirare şi supravirare posibilă. Aceste moduri pot fi selectate prin intermediul sistemului Audi drive select, care oferă, de asemenea, următoarele profiluri: confort, auto, dynamic, RS Individual și efficiency.
  • Garda la sol a maşinilor este mai mică cu 10 şi respectiv 25 mm în comparație cu modelele S3 şi A3 respectiv.
  • Suspensia sport standard RS dispune de amortizoare nou dezvoltate și un sistem de supape specific pentru RS 3. Supapele asigură faptul că amortizoarele prezintă un răspuns deosebit de sensibil ca parte a caracteristicilor de recul și compresie. O suspensie sport RS plus cu control adaptiv al amortizorului este disponibilă ca opțiune.
  • Noile modele Audi RS 3 au un unghi camber negativ puţin mai mare decât un A3 obişnuit, adică roțile frontale sunt înclinate spre drum cu până la un grad, fapt care a dus la un răspuns mai precis de direcție și a crescut forța de întoarcere în viraje. Pentru a realiza acest lucru a fost nevoie de câteva intervenții la şasiu şi suspensie.
  • Puntea din spate are un design cu patru legături, cu un aranjament separat arc / amortizor, sub-cadru și bară stabilizatoare tubulară. Suporturile de roți, care sunt mai rigide decât cele ale modelelor A3 și S3, absorb forțele laterale crescute, cele generate de separatorul de cuplu. Totodată, şi pe puntea din spate unghiul camber negativ al roţilor a crescut cu aproape jumătate de grad în comparație cu A3.
  • Modelele mai au o direcție progresivă specifică RS, care variază raportul de transmisie în funcție de unghiul de direcție – pe măsură ce unghiul de direcție crește, raportul de transmisie devine mai mic și direcția mai directă.
  • O altă noutate este modular vehicle dynamics controller (mVDC). Acest sistem central captează date din toate componentele relevante pentru dinamica laterală, asigurându-se astfel că acestea interacționează mai precis și mai rapid. mVDC sincronizează separatorul de cuplu, amortizoarele adaptive și controlul selectiv al cuplului pe roată pentru direcție și manevrabilitate precisă. Una peste alta, crește agilitatea vehiculului, în special pe drumurile sinuoase.
  • Standard este echipat cu noi mecanisme de frânare din oţel, mai mari, cu etriere cu câte şase pistoane (roşii sau negre). Per total sunt mai uşoare cu 10 kg, conţin discuri ventilate și găurite intern de 375×36 şi 310×22 mm (pe faţă/spate), iar elementele de control ale aerului sporesc timpul de răcire a frânelor cu 20%. În plus, reduce și uzura plăcuțelor de frână, care sunt cu 15% mai mari și fără cupru. Frâne carbo-ceramice sunt disponibile opţional doar pentru puntea din faţă (discuri de 380×38 mm şi etriere ce pot fi vopsite în culorile gri, roşu sau albastru).
  • În mod evident, cele mai sportive modele din familia A3 dispune de un bodykit exterior aerodinamic specific, cu numeroase prize de aer şi linii agresive. Carcasa grilei Singleframe a fost reproiectată.
  • RS 3 este echipat standard cu faruri LED și stopuri LED, inclusiv cu lumini semnalizatori dinamici de direcţie. Faruri LED Matrix sunt disponibile ca opțiune, cu rame întunecate care prezintă lumini digitale de zi în jurul unghiurilor exterioare înclinate. Cu câmpul său de pixeli de 3×5 segmente LED, farul opţional oferă un aspect inconfundabil – un steag în carouri apare în cel din stânga atunci când maşina se încuie sau descuie, iar inscripționarea RS 3 apare pe partea șoferului. În timpul condusului, acest steag se aprinde pe ambele părți.
  • Un nou element de design în spatele arcurilor roților frontale este o priză de aer suplimentară atrăgătoare.
  • Ecartamentul frontal este acum cu 33 mm mai mare faţă de modelul anterior. Pe RS 3 Sportback, şi ecartamentul posterior a crescut cu 10 milimetri.
  • Noul RS 3 este echipat standard cu jante de 19 inci, cu un design 10-Y al spiţelor. Opţionale sunt unele cu un design 5-Y disponibile şi emblemă RS.
  • Două culori pentru caroserie sunt exclusive pentru aceste modele: Kyalami green şi Kemora gray. Acoperişul sedanului poate fi vopsit pentru contrast, pentru prima dată, în Brilliant black. Şi alte elemente de caroserie pot avea un finisaj negru lucios sau mat, ori pot fi confecționate din polimer armat cu fibră de carbon.
  • În habitaclu, un panou de bord Audi virtual cockpit plus de 12.3 inci vine standard.
  • Un indicator de schimbare intermitent specific RS, în modul de transmisie manuală, schimbă afișajul rpm de la verde la galben la roșu, clipind într-un mod identic cu cel folosit în motorsport, pentru a indica momentul ideal pentru schimbarea vitezelor. 
  • Afișajul central tactil de 10.1 inci include ceea ce se numește RS Monitor, care afișează temperatura lichidului de răcire, motorului și a transmisiei, precum și presiunea anvelopelor. 
  • De asemenea, disponibil pentru prima dată pentru Audi RS 3 este un head-up display care proiectează informații relevante pe parbriz, în linia vizuală directă a șoferului, în plus față de indicatorul luminos de schimbare optimă a treptelor cutiei de viteze.
  • Planşa de bord poate fi decorată cu fibră de carbon, iar scaunele RS sport au siglă RS în relief şi cusături contrastante în nuanţă antracit. Tapițeria scaunelor este disponibilă opțional în piele fină Nappa cu cusături RS sub formă fagure și cu cusături contrastante negre lucioase, roșii sau, pentru prima dată, verzi. Pentru mai multă personalizare există pachete RS Design şi un Design package plus.
  • Noul RS 3 mai este echipat standard cu un volan din piele multifuncțional RS Sport cu trei spițe, cu latură inferioară aplatizată. Dispune de palete de comutare a treptelor din zinc, turnate sub presiune, de înaltă calitate. Cei care optează pentru Design package primesc, pe lângă insigna RS, o bandă decorativă la ora 12. Alternativ, un volan RS rotund este disponibil cu hands-on detection, adică un sistem de recunoaștere capacitivă a aderenței, pentru funcții de direcție asistată. Ambele au în comun noul buton RS Mode pe partea din dreapta.

Ambele modele sunt deja disponibile pentru comandă, cu livrări care vor începe spre sfârşit de toamnă. În Germania, preţul de start este de 60.000 de euro pentru RS 3 Sportback şi de 62.000 de euro pentru RS 3 Sedan.







Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/