(foto) Anunţuri de la Volvo: Mai multe modele cu Android Automotive OS şi anvelope speciale pentru electromobile

Volvo Cars continuă lansarea noului său sistem de infotainment pe bază de Android, cu Google încorporat, în modelele XC60, S90, V90 și V90 Cross Country, ca parte a unei actualizări mai largi a portofoliului său de modele pentru gama anului 2022.

Sistemul, dezvoltat împreună cu Google, regândește natura infotainment-ului auto și este definit de o interfață ușor de utilizat și de o conectivitate de neegalat. Din start acesta a fost lansat pe Polestar 2 şi ulterior a trecut pe primul Volvo electric – XC40 Recharge.

Volvo Car Group este prima companie care a făcut echipă cu Google la integrarea unui sistem de infotainment care rulează pe baza lui Android Automotive OS, cu aplicațiile și serviciile Google încorporate.

Pentru a oferi clienților aceeași experiență cu care sunt obișnuiți pe telefoanele lor, dar adaptate pentru interacțiunea cu mâinile libere în timp ce conduc, Volvo Cars introduce și pachetul Servicii Digitale, care va fi disponibil pentru toate mașinile Volvo cu noul sistem de infotainment.

Pachetul Servicii Digitale include acces la aplicațiile și serviciile Google, la aplicația Volvo On Call și la încărcătorul de telefon fără fir, precum și la toate datele necesare pentru a rula serviciile (*disponibilitate în funcţie de piaţă).

Aplicațiile și serviciile Google sporesc funcționalitatea sistemului alimentat de Android oferind asistență hands-free de la Asistentul Google, cea mai bună navigație din clasă prin Google Maps și un ecosistem larg de aplicații native pentru mașini prin Google Play.

Cu Asistentul Google, șoferii își pot folosi vocea pentru a face lucrurile în același timp, concentrându-se pe drum. Șoferii pot face lucruri precum controlul temperaturii, setarea unei destinații, redarea de muzică și podcast-uri și trimiterea de mesaje, toate ținând mâna pe volan. Aplicațiile muzicale și media optimizate și adaptate pentru mașini vor fi disponibile prin Google Play, în timp ce Google Maps va putea oferi date actualizate despre hărți și trafic.

În afară de noul sistem de infotainment, modelele menționate sunt, de asemenea, actualizate cu cele mai recente sisteme avansate de asistență a conducătorului auto (ADAS) ale companiei, un sistem de siguranță activă modern, scalabil, care constă dintr-o serie de radare, camere și senzori cu ultrasunete.

Alte actualizări ale portofoliului includ noi opțiuni de culoare și tapițerie exterioară, precum și o opțiune interioară fără piele pentru toate modelele din seria 60. Aceasta din urmă este disponibilă și pentru XC40 Recharge.

https://autoblog.md/noul-sistem-multimedia-pe-baza-de-android-ajunge-si-pe-volvo-xc60-la-pachet-cu-cateva-modificari-estetice/

Al doilea anunţ Volvo este legat exclusiv de electromobilele mărcii, atât cele deja disponibile, cât şi cele viitoare! Volvo Cars va echipa standard mașinile complet electrice cu anvelope Recharge pentru utilizare pe tot parcursul anului în ţări din Europa de Nord și Centrală.

Cu un singur set de anvelope capabile să ofere o manipulare în condiții de siguranță, într-o gamă mai largă de condiții meteorologice și de drum decât anvelopele de vară sau de iarnă dedicate, Volvo Cars își propune să simplifice viața clienților, evitând dificultățile bianuale de schimbare a anvelopelor, reducând totodată emisiile de CO2.

Anvelopele Recharge anunţate de producătorul suedez sunt primele anvelope care pot fi utilizate pe tot parcursul anului şi care ating eficiența energetică de clasă A. Această inovație este în concordanță cu scopul companiei de a conduce industria în oferirea de produse mai durabile.

Conducerea unui Volvo XC40 Recharge pur electric, având astfel de anvelope, poate reduce consumul de energie cu până la 8% și poate extinde autonomia medie de conducere, comparativ cu situaţia când s-ar conduce folosindu-se anvelope de iarnă dedicate (de clasă energetică C). Totodată, cu ele se reduc şi emisiile de CO2 de la utilizarea energiei electrice – de la 92 g/km la 84 g/km!

Pe măsură ce mai mulți clienți vor începe să folosească doar un singur set de anvelope pe tot parcursul anului, producția de jante din aluminiu poate fi de asemenea redusă, aducând un beneficiu suplimentar asupra impactului climatic.

“Pe mașinile electrice, menținerea unei rezistențe scăzute la rulare a anvelopelor este mai importantă decât la mașinile cu motor tradițional, deoarece are un impact mai mare asupra consumului și autonomiei. De obicei, această trăsătură se limitează la anvelopele de vară – dar cu anvelopele Recharge extindem acest lucru până în lunile de iarnă și realizăm beneficii clare pentru clienți și mediu”, a spus Gisela Blomkvist, șeful Volvo Cars Sustainability Center.

În părți mari ale Europei, aranjamentul convențional al anvelopelor de vară și de iarnă ar putea să nu fie întotdeauna cea mai sigură opțiune pentru condițiile meteorologice și de drum reale! Experții în siguranță Volvo Cars au identificat că este mai puțin sigură utilizarea anvelopelor tradiționale de vară sau de iarnă atunci când condițiile sunt uscate sau umede, cu temperaturi de aproximativ zero grade. În aceste condiții, anvelopele Recharge sunt cea mai sigură opțiune!

Anvelopele Recharge, special dezvoltate pentru linia de produse Recharge, oferă cea mai bună performanță de siguranță pe tot parcursul anului și excelează atunci când condițiile meteorologice și de drum se schimbă frecvent.

“Într-o lume perfectă, te-ai trezi în fiecare dimineață, te-ai uita pe fereastră, ai asculta prognoza meteo și ai monta anvelopele potrivite mașinii tale pe baza a ceea ce vezi și auzi înainte de a pleca. Desigur, este prea mult de cerut oamenilor, așa că oferim anvelopele Recharge ca cea mai bună alternativă echilibrată pentru a ne menține clienții în siguranță pe tot parcursul anului”, a declarat Jan Ivarsson, expert senior în siguranță la Volvo Cars Safety Center.

Totuşi, Volvo Cars ţine să menţioneze! Anvelopele Recharge nu pot fi cea mai bună opțiune pentru toată lumea! Pentru clienții care locuiesc în zone în care condițiile de iarnă sunt severe și condusul pe zăpadă sau gheață este obișnuit, ori pentru clienții care vizitează frecvent zone precum acestea, anvelopele tradiționale de iarnă, cu sau fără crampoane, rămân cea mai sigură alegere și sunt încă disponibile ca opțiune.

Anvelopele Recharge vor veni standard pe maşinile electrice ale companiei, care vor fi livrate pe următoarele piețe: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Islanda, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Slovacia, Elveția, Suedia și Ucraina. Astăzi, pe pieţele notate, anvelopele de vară sunt încă opțiunea standard pentru XC40 Recharge.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/