in ,

Un nou favorit electric în Norvegia. VW ID.4 a fost depăşit de Ford Mustang Mach-E

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Pentru nimeni nu mai este un secret că Norvegia este deocamdată singura ţară din lume unde cota vânzărilor de maşini electrice a depăşit 50%! Şi nu există vreun semn că lucrurile vor merge înapoi la acest capitol, ci din contra, se va ajunge la ziua când doar o mână de oameni vor alege modele cu motoare cu ardere internă.

Între timp, un nou favorit electric a apărut pe această piaţă interesantă!

ford mustang mach e

Pentru a doua lună la rând, Tesla și-a pierdut poziția de lider pe cea mai saturată piaţă de electromobile din lume. Potrivit Reuters, conform statisticilor din luna mai, ponderea autovehiculelor mai mult sau mai puțin electrificate s-a ridicat la 60.4%, iar un top 10 al celor mai populare modele este format doar din acestea. Tesla Model 3 se află pe locul șase.

Cea mai populară mașină electrică din această țară s-a dovedit a fi mai nou Ford Mustang Mach-E. În luna mai, un număr de 1.384 de persoane au achiziționat acest model, ceea ce reprezintă 10% din numărul total de maşini cumpărate luna trecută.

Pe locul al doilea s-a clasat Toyota RAV4 Hybrid (853 de unități), iar Skoda Enyaq iV închide top trei cu 795 de mașini.

Cea mai populară mașină electrică din aprilie în Norvegia – Volkswagen ID.4 – a ocupat a patra poziție: 774 de persoane l-au cumpărat. Iar Tesla Model 3 a ajuns pe mâinile a 504 localnici.

În context, statisticile pieței auto norvegiene resping în mod direct teza despre poziția dominantă a mărcii Tesla în segmentul său. În cazul în care cumpărătorii au o gamă largă de opțiuni, mașinile electrice Tesla pierd adesea în această cursă. De exemplu, în 2019, Model 3 a fost cea mai populară mașină din Norvegia, iar în 2021 a fost pe primul loc abia în martie, în timp ce în aprilie nici măcar nu a intrat în top zece.

Amintim că Norvegia intenționează să devină prima ţară din lume care va pune capăt vânzărilor de maşini noi pe benzină şi diesel până în 2025.