Un nou favorit electric în Norvegia. VW ID.4 a fost depăşit de Ford Mustang Mach-E

Pentru nimeni nu mai este un secret că Norvegia este deocamdată singura ţară din lume unde cota vânzărilor de maşini electrice a depăşit 50%! Şi nu există vreun semn că lucrurile vor merge înapoi la acest capitol, ci din contra, se va ajunge la ziua când doar o mână de oameni vor alege modele cu motoare cu ardere internă.

Între timp, un nou favorit electric a apărut pe această piaţă interesantă!

Pentru a doua lună la rând, Tesla și-a pierdut poziția de lider pe cea mai saturată piaţă de electromobile din lume. Potrivit Reuters, conform statisticilor din luna mai, ponderea autovehiculelor mai mult sau mai puțin electrificate s-a ridicat la 60.4%, iar un top 10 al celor mai populare modele este format doar din acestea. Tesla Model 3 se află pe locul șase.

Cea mai populară mașină electrică din această țară s-a dovedit a fi mai nou Ford Mustang Mach-E. În luna mai, un număr de 1.384 de persoane au achiziționat acest model, ceea ce reprezintă 10% din numărul total de maşini cumpărate luna trecută.

Pe locul al doilea s-a clasat Toyota RAV4 Hybrid (853 de unități), iar Skoda Enyaq iV închide top trei cu 795 de mașini.

Cea mai populară mașină electrică din aprilie în Norvegia – Volkswagen ID.4 – a ocupat a patra poziție: 774 de persoane l-au cumpărat. Iar Tesla Model 3 a ajuns pe mâinile a 504 localnici.

În context, statisticile pieței auto norvegiene resping în mod direct teza despre poziția dominantă a mărcii Tesla în segmentul său. În cazul în care cumpărătorii au o gamă largă de opțiuni, mașinile electrice Tesla pierd adesea în această cursă. De exemplu, în 2019, Model 3 a fost cea mai populară mașină din Norvegia, iar în 2021 a fost pe primul loc abia în martie, în timp ce în aprilie nici măcar nu a intrat în top zece.

Amintim că Norvegia intenționează să devină prima ţară din lume care va pune capăt vânzărilor de maşini noi pe benzină şi diesel până în 2025.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/