(video) Un nou record! În China apare încărcătorul electric de 600 kW

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O adevărată cursă pentru cea mai bună ofertă! XPeng Motors a demonstrat în urmă cu o lună tehnologia care permite vehiculelor sale electrice să obțină o autonomie de peste 200 de kilometri după cinci minute de stat în priză.

Tot în această vară, cei de la NIO au anunţat că pregătesc încărcătorul de 500 kW pentru a fi montat în rețeaua sa din China şi Europa.

Dar mai nou, o companie de sub aripa holdingului Geely a dezvăluit o tehnologie de încărcare mai rapidă.

Viridi E-mobility Technology Co Ltd (cunoscută şi ca VREMT) a dezvăluit în această lună tehnologia sa Supercharging 2.0, despre care a spus că permite încărcarea vehiculelor electrice cu o putere de până la 600 kW! După cinci minute de încărcare de la un astfel de terminal se vor putea parcurge 300 de kilometri.

VREMT a crescut tensiunea și curentul prin modificarea tehnologiei de răcire cu lichid, care acum se foloseşte într-o cantitate mai mare, ceea ce a dus la creșterea puterii de încărcare.

În prezent, încărcătorul VREMT este singurul din China de 600 kW, însă deocamdată nu există nicio maşină care să profite din plin de el. Există doar câteva modele ale companiilor GAC şi Xpeng ce suportă încărcare de până la 480 kW.

Tehnologia VREMT este oficial în producție de masă și poate fi introdusă pe piață rapid, se arată într-un comunicat de presă. Posesorii de electromobile le vor putea încărca la fel de uşor şi repede precum ar alimenta o maşină cu motor cu ardere internă.

În luna august, XPeng și-a prezentat tehnologia de încărcare ultra-rapidă, iar un test în lumea reală a arătat că noul model G9 a reușit să obțină o autonomie în ciclu CLTC de 210 kilometri după cinci minute de folosire a încărcătorului ultra-rapid S4 al companiei. Terminalul de încărcare funcţionează cu o putere maximă de 480 kW.

Mai devreme de Xpeng cei de la GAC şi-au lansat propriul încărcător de 480 kW.

Revenind la VREMT, tehnologia sa Supercharging 1.0 permite încărcarea cu până la 360 ​​kW și este deja utilizată în stațiile mărcii Zeekr. Cu puterea maximă, modelul Zeekr 001 care o suportă poate fi alimentat timp de cinci minute pentru a fi gata ulterior să parcurgă 120 de km.

Tehnologia de încărcare cu 600 kW a VREMT este de așteptat să deschidă calea pentru utilizarea de către Zeekr a noii baterii Qilin de la CATL. Producătorul chinez de baterii a menţionat că folosirea acesteia va putea asigura o autonomie de 1.000 km!

La sfârşitul lunii august, CATL a anunțat că Zeekr va fi prima marcă auto care va folosi bateria Qilin și că viitorul model MPV Zeekr 009 va fi primul vehicul din lume care o va avea.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/