Un român şi un moldovean, prinşi la frontieră cu permise false. De unde le-au cumpărat şi cât i-au costat

0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huşi anunţă că efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals. Actul îi era produs în Republica Moldova.

În noaptea de 21 spre 22 aprilie, în jurul orei 00:00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi– I.T.P.F. Iaşi, a oprit pentru control, pe raza localităţii Drânceni, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, condus de ieşeanul L.C., în vârstă de 53 de ani.

La controlul de frontieră, L.C. a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals şi că L.C. nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean din Chişinău, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 400 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Mai devreme, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, au dispus efectuarea de cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals. La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, conducătorul în vârstă de 41 de ani s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei pentru a intra în ţară, conducând un ansamblu de vehicule format din camion şi semiremorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile A, B, C, D, BE, CE şi DE!

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals și că nu figurează în bazele de date ale autorităților din R. Moldova ca fiind posesor de permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean din Federaţia Rusă, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 5.000 de ruble (60 de euro) și că nu a folosit până acum documentul în cauză. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Şoferii începători din Moldova s-ar putea confrunta cu o perioadă de probă, conducere asistată sau reînnoire anuală a permisului

https://autoblog.md/doc-moldova-un-nou-model-de-permis-de-conducere-din-2020-include-si-o-subcategorie-noua-pentru-posesorii-de-mopede/

Un nou an, o nouă taxă. Cât a ajuns să coste un simplu permis de conducere obţinut ilegal

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata