(update) Noul Mercedes-Benz S-Class va păstra motorul V12! Inginerii au reuşit să-l adapteze noilor norme UE

(update 02.01.2020) Proaspătul CEO al Daimler, Ola Kallenius, a confirmat revenirea motorului V12 pe următoarea generație S-Class. Experţii mărcii au reușit să adapteze unitatea la noile standarde de mediu riguroase ale UE, iar modelul Mercedes-Benz S 600 în caroserie W223 va păstra motorul iconic.

https://autoblog.md/video-noul-mercedes-benz-s-class-w223-are-deja-o-caroserie-de-serie-si-noi-faruri/

Zvonurile privind renunţarea completă la motorul V12 s-au intensificat după debutul noului Mercedes-Maybach GLS 600 cu un motor V8. Colegii de la GTSpirit au clarificat perspectivele propulsorului, Kallenius menţionând că va exista cel puţin în palmaresul noului S-Class.

Mai devreme, șeful Mercedes-AMG, Tobias Moers, a anunțat că V12-le nu va mai apărea pe modelele AMG, astfel încât era probabil să rămână doar pe versiunea S 600 și pe linia de modele Mercedes-Maybach.

La momentul de faţă nu se cunosc detalii despre propulsorul actualizat. Cel mai probabil unitatea M279 a ajuns a fi electrificată, deşi dezvoltarea unui nou motor pe baza V8-ului modern de 4.0 litri nu este exclusă.

În acelaşi timp Ola Kallenius a precizat că nu va exista un motor cu 12 cilindri pe Mercedes-Maybach GLS. În schimb ar putea apărea o versiune mai accesibilă cu motor cu şase cilindri!

https://autoblog.md/foto-geneva-2019-noul-mercedes-amg-s65-final-edition-auf-wiedersehen/


(11.04.2018) AMG va renunţa la motoarele V12 pentru modelele Mercedes. Când se va întâmpla şi cu ce le va înlocui

Subdiviziunea AMG a companiei germane Mercedes-Benz va înceta producţia şi montarea pe automobilele performante “cu stea în frunte” a motoarelor V12. Declaraţia a fost făcută de şeful AMG Tobias Moers, într-un interviu pentru Car and Driver.

O problemă este că actualul motor biturbo, codificat M279, datează încă din anii optzeci şi tot a evoluat în timp: are încă o injecție distribuită, un arbore cu came în fiecare cap și trei supape per cilindru. Opțiunea pentru modelele AMG produce 630 CP și 1.000 Nm.

Până de curând, astfel de motoare au fost instalate pe trei modele de maşini, dar SUV-ul Mercedes-AMG G 65 a fost deja scos din producţie şi o asemenea versiune nu este prevăzută pentru noua generaţie.

Producția de modele decapotabile SL 65 va fi finalizată în lunile următoare, iar pentru familia S 65 (sedan, coupe și cabriolet) motorizarea va mai fi disponibilă o vreme. Totuşi, în următoarea lor generație, care se așteaptă în doi sau trei ani, nu va mai exista o opțiune similară.

Cu toate acestea, AMG va continua să producă motoare V12 pentru alte sub-mărci, în primul rând pentru Maybach. Același motor cu 630 de cai putere, dar care va avea o configuraţie proaspătă şi va corespunde mai bine standardelor de emisii, va exista pe sedanul Mercedes-Maybach S 650 Pullman și limuzine derivate.

Pentru modelul Mercedes-Benz S 600 L care are la bază o versiune cu 530 de cai a aceluiaşi M279 de asemenea nu se prevede deocamdată o înlocuire a motorului, chiar dacă unele surse afirmă că un nou V12 este gata, dar nu poate fi produs din motive financiare.

Pentru clienţii Maybach şi S 600, prezența obligatorie a unui motor cu 12 cilindri sub capotă este o chestiune de prestigiu, în timp ce în cazul versiunilor AMG, în primul rând este temperamentul.

După cum a spus Tobias Moers, există o “cale diferită” de a înlocui motorul V12. Potrivit informațiilor preliminare, noua unitate va fi una hibridă, cu motor V8 biturbo la bază, alături de câteva electromotoare. Soluţia va genera şi mai mulţi CP, însă în acelaşi timp va fi mai economică şi va produce mai puţine emisii de CO2.

Refuzul pentru motoarele cu 12 cilindri a fost recent raportat şi de principalii concurenţi, BMW și Audi. Motivul este același, dar vor rămâne pe maşinile mărcilor afiliate, cum ar fi Rolls-Royce și Bentley, deoarece aceste mașini sunt inițial mai scumpe. De aceea, costurile pentru construcţia motoarelor, omologarea modelelor de maşini cu ele şi toţi banii cheltuiţi pentru depăşirea normelor de emisii sunt mai uşor de “dizolvat” în preţul lor.

(video) Test Drive: Mercedes-Maybach S560 4MATIC facelift – limuzina de peste 210.000 euro

https://autoblog.md/fotovideo-test-drive-mercedes-benz-s63-amg-coupe-4matic/

(video) Test Drive: Mercedes-Benz G 63 AMG

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/