(video) A fost creat un robot care poate picta o mașină în jumătate de oră! Vezi cum are loc procesul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

ABB Robotics, parte a gigantului elvețiano-suedez ABB Group, care este şi sponsorul general al Formula E, a demonstrat capacitățile tehnologiei sale multi-premiate PixelPaint. Un robot creat de companie poate transfera chiar și desene artistice pe caroseria unei mașini, transformând-o într-o operă de artă pe roţi în cel mult 30 de minute!

Pentru a demonstra capacitățile robotului, ABB a folosit munca neobișnuită a doi artiști. Prima a fost creată de o echipă de web designeri din Dubai numită Illusorr și a fost inspirată de aerul care curge în jurul caroseriei unei mașini. Al doilea desen îi aparține artistului abstract originar din India Advait Kolarkar, în vârstă de doar opt ani, numit Zebra Utopia.

Robotul IRB 5500 a transferat ambele opere de artă pe caroserii auto în mai puțin de jumătate de oră. Compania spune că cele două mașini sunt primele mașini de artă din lume pictate de un robot (world’s first robot-painted art car).

Pe lângă software-ul de control special RobotStudio, tehnologia PixelPaint se bazează și pe o “pensulă” special concepută, una care integrează într-un cap compact tocmai 1.000 de duze minuscule. 

O metodă specială de pulverizare evită pierderile de vopsea și nu necesită ventilație suplimentară, deoarece există doar câțiva milimetri distanţă între duze şi suprafaţa corpului maşinii. Ca rezultat, se economisesc atât costurile consumabilelor, cât și ale echipamentelor.

Tehnologia revoluționară PixelPaint de la ABB reimaginează procesul de aplicare a vopselei și reflectă cererea tot mai mare de personalizare durabilă în industria auto, în special în vopseaua exterioară. Vopsirea auto multicoloră a fost în mod tradițional un proces laborios și costisitor, care implică mai multe etape de mascare și demascare, dar tehnologia ABB permite o reproducere detaliată, colorată și exactă a oricărui design.  

Controlată cu atenție, vopseaua poate fi aplicată rapid printr-o singură aplicare. Această descoperire în automatizarea procesului de vopsea deschide ușa către modele specializate și personalizate pe piața auto.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/