(video) Abia acum este gata! Hennessey scoate la vânzare noul GOLIATH 6X6

Anunţat în ultimele zile ale lui septembrie 2018, atelierul american Hennessey Performance a finisat crearea bestiei cu şase roţi, făcută pe baza pick-up-ului Chevrolet Silverado. Noutatea se numeşte GOLIATH 6X6 şi este al doilea proiect colosal după VelociRaptor 6X6.

Maşina este construită pe baza unui pick-up Chevrolet Silverado 1500 în versiune Trail Boss Z71. Modelul vine cu un motor V8 de 6.2 litri sub capotă, care produce din uzină 426 CP şi 624 Nm de cuplu. În cadrul programului de tuning, Hennessey propune în fază incipientă mărirea puterii până la 456 de cai prin intermediul unui sistem de admisie cu aer rece custom şi înlocuirea sistemului de evacuare a gazelor de eşapament cu unul nou din oţel inoxidabil.

La momentul anunţului proiectului s-a specificat şi despre disponibilitatea de a mări mai semnificativ puterea maşinii, prin adăugarea şi a unui superchargher diferit cu un volum de 2.9 litri şi care produce o presiune de 7 psi. Într-o astfel de configuraţie maşina trebuie să producă 715 CP şi 915 Nm. De asemenea s-a mai spus şi despre o cifră de 819 CP. Despre ambele “stage-uri” nu se cunoaşte nimic la moment: ori s-a renunţat la ele, ori se oferă opţional şi doar la solicitare.

Lăsând acest capitol la o parte, mai aflăm că pick-up-ul a cărui înălţime a crescut considerabil, a primit încă o punte suplimentară echipată cu toate necesarele: roţi cu jante şi mecanisme de frânare. Printre altele, maşina a mai primit un nou sistem de suspensii spate cu amortizoare FOX, un kit de mărire a gărzii la sol cu alţi 20 de cm, o benă custom, jante de 20 de inci noi în anvelope off-road BFG de 37 de inci, inscripţii grafice GOLIATH 6X6 & HENNESSEY, un set modificat de bare peste benă, lumini LED suplimentare şi bare de protecţie modificate.

John Hennessey menţionează că maşina din imagini este primul exemplar din doar 24 care vor exista şi care pot fi livrate la nivel internaţional. Este deja cumpărat de către Bob Berrard, un entuziast auto şi posesorul celei mai mari ferme de cultivare a cartofilor din Wisconsin.

Preţul de bază pentru un exemplar este de 375.000 de dolari, include maşina de bază, dar şi o garanţie de trei ani.

Vezi şi: (foto) Hennessey Maximus este un Jeep Gladiator monstru cu 1014 CP şi 1265 Nm de cuplu sub capotă

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/