(video) Aceeași problemă! Jeep Wrangler este în continuare sortit răsturnărilor

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acelaşi neajuns! Cel mai nou Jeep Wrangler din gama anului 2022 se răstoarnă oricum într-un test de impact, în care este accelerat până la 40 mph (65 km/h) şi lovit cu 25% din suprafaţa frontală într-un obstacol fix şi dur. Concluzia Institutul American de Asigurări pentru Siguranța Rutieră (IIHS) este că modificările structurale făcute de producător nu au eliminat problema.

La fel ca şi modelul din 2019 testat mai devreme, Wrangler din gama anului 2022 s-a înclinat pe partea pasagerului după ce a lovit bariera folosită în testul de impact, rezultând o evaluare marginală pentru protecția de suprapunere mică din partea șoferului. Astfel spus, din nou Wrangler nu se poate alege cu premiul TOP SAFETY PICK.

Wrangler a avut rezultate bune în funcție de valorile normale utilizate pentru a evalua performanța în test. Cușca de siguranță care înconjura șoferul își ținea bine structura. Sistemele de reținere au controlat, de asemenea, în mod eficient mișcarea manechinului, deși testul a indicat un risc semnificativ de rănire a piciorului stâng al șoferului, iar airbagul lateral combinat pentru cap și trunchi nu s-a declanșat.

Cu toate acestea, răsturnarea pe o parte prezintă un risc suplimentar de rănire dincolo de ceea ce criteriile standard sunt destinate să măsoare, în parte deoarece testul IIHS nu include un manechin așezat şi pe scaunul din dreapta celui dedicat şoferului.

Chiar și răsturnările parțiale sunt periculoase, deoarece cresc șansele ca un ocupant să fie aruncat complet sau parțial din vehicul. Acest lucru este relevant în special pentru Wrangler, care are un acoperiș și portiere ce pot fi îndepărtate, neavând astfel perne de aer laterale.

Stellantis a lucrat pentru a rezolva această problemă de când testul modelului din 2019 a scos-o la lumină. Se pare că eforturile vor continua.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata