(video) Acest stilat Riva Ferrari 32 se poate mişca cu 100 km/h şi are de curând un nou proprietar

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Casa de licitații RM Sotheby’s a reuşit în weekend să găsească cu succes un nou proprietar pentru o rară barcă Riva, construită împreună cu Ferrari. Nava frumoasă din 1990 este realizată în stilul mașinii sport de cult a mărcii italiene – Testarossa.

Planificată să se vândă cu maximum 150.000 de dolari, cineva a dat pe ea 299.000!

Riva și Ferrari, mai exact președintele Riva Gino Gervasoni şi însuşi Enzo Ferrari, au decis să dezvolte acest produs în comun în îndepărtatul 1988. În total au fost produse doar 40 de unităţi ale modelului Riva Ferrari 32 (32 fiind de la feet, adică 9.75 metri lungime), aceasta din imagini fiind a 28-a la număr.

Stilul comun cu Testarossa este exprimat prin prize de aer caracteristice de pe laturi și pupă, schema de culori Rosso Corsa (putea fi comandată şi în combinaţia galben-neagră), precum și nişte ceasuri de bord într-un design similar cu a celor folosite în automobil. Nu s-a ignorat nici instalarea logourilor de firmă cu căluţul cabrat.

În același timp, una dintre caracteristicile izbitoare ale Riva Ferrari 32 rămâne o aripă mare neagră din fibră de carbon, montată deasupra punții. Aceasta nu servește doar drept baldachin pentru umbră, ci și asigură barca cu o forță suplimentară de ascensiune atunci când se mișcă cu viteze mari.

Căpitanul și pasagerii au la dispoziție două fotolii şi o canapea, iar în cabină există un pat dublu. Partea de divertisment este asigurată doar de un sistem stereo Clarion cu un radio și un CD player. Volanul este îmbrăcat în piele. Toate comutatoarele sunt impermeabile.

Este pusă în mişcare Riva Ferrari 32 de două motoare BPM Volcano 400 cu opt cilindri (7.982 cm3) şi 390 CP fiecare, operabile şi individual la necesitate, cuplate la transmisii BorgWarner. Viteza maximă pe care o poate dezvolta este de 100 km/h.

Investițiile făcute în păstrarea esteticului s-au ridicat la 100.000 de dolari, iar în 2015 motoarele au fost supuse unui service complet.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata