(video) Adio SsangYong Motor, salut KG Mobility! Producătorul şi-a schimbat denumirea şi anunţă un model electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toamna trecută, SsangYong a intrat sub controlul conglomeratului coreean KG Group, care a cumpărat un pachet de 62% din acțiunile producătorului auto aflat în mare dificultate financiară.

Și acum, la recenta adunare generală a acționarilor, s-a luat decizia de schimbare a denumirii, probabil inclusiv pentru a şterge această pată a falimentului din istorie şi de a începe de la zero.

De acum înainte, SsangYong Motor Company se va numi KG Mobility.

Apropo, acesta este deja al treilea nume din istoria companiei, care a fost fondată în 1954 sub denumirea Dong-Hwan Motor Company. Numele SsangYong a apărut în 1988, când mașinile pentru persoane civile au apărut pentru prima dată în programul de producție. Înainte de acest moment compania producea doar echipamente militare.

Cu toate acestea, ideea unui alt rebranding a fost discutată încă de la începutul secolului XXI – în primul rând pentru a cuceri piețele de export. S-a întâmplat însă abia acum şi, după cum am spus, decizia se datorează faptului că marca SsangYong și-a dezvoltat o „imagine dureroasă” în ultimii ani de turbulențe de ordin financiar.

Conglomeratul KG Group (Korea Green) există din 2003. Principalele sale domenii de activitate sunt industria chimică și metalurgică, dar este angajat și în soluții IT, logistică, educație și chiar fast-food (franciza lanțului de restaurante KFC în Coreea de Sud îi aparţine). Dar iată că acum au apărut și mașinile în sfera de interes. Produsele pe roţi vor mai continua să fie produse o vreme sub marca SsangYong și cu vechile embleme.

Principala direcție de dezvoltare a KG Mobility a fost numită cea a electromobilelor, sistemelor de pilotare automată și propriul software. Au fost deja anunțate patru modele electrice, primul fiind Torres EVX – o versiune electrică a lui noului Torres care a debutat în 2022 cu un motor pe benzină. Premiera urmează să aibă loc în curând. 

Planurile mai prevăd lansarea unui pickup de dimensiuni medii (numele de cod O100), un crossover de dimensiuni medii (F100) și un SUV compact (KR10).

Cmentariile sunt închise