(video) Al 400.000-lea G-Class produs a mers la un german care are în garaj aproape 20!

Clasa G a fost fabricată din 1979, iar acum această icoană off-road a atins pragul de 400.000 de exemplare produse. Pentru a marca această aniversare, un Mercedes-Benz G 400 d, vopsit într-o nuanţă roşietică, a părăsit linia de producție din Graz acum câteva ore.

Mașina se va regăsi în garajul unui client fidel din Rhineland, care este un fan al acestui SUV unghiular din 1979 și are acum în jur de 20 de modele diferite. Motto-ul său este “Nu pot exista fără G!”

“Suntem atât de mândri că am produs 400.000 de astfel de vehicule. Am dori să mulțumim clienților și fanilor noștri fideli, plus angajaților noștri – fără a mai menționa partenerul nostru de producție din Graz, Magna Steyr. În prezent, cererea depășește cu mult capacitatea de producție disponibilă”, subliniază Dr. Emmerich Schiller, șeful diviziei de vehicule off-road și CEO al Mercedes-Benz G GmbH din Graz / Austria.

“Și deja scriem următorul capitol din această poveste de succes: electrificăm această serie, astfel încât G va avea un viitor cu emisii zero, făcând icoana noastră rezistentă la viitor şi provocările sale”.

Sub-brandul G joacă un rol-cheie în realinierea strategică a Mercedes-Benz. Aceasta se concentrează pe o experiență de lux convingătoare, electrică, bazată pe software și durabilă. În ceea ce privește acest ultim punct, Mercedes-Benz își aduce furnizorii la bord pentru călătoria sa către neutralitatea emisiilor de carbon. Partenerul de producție pentru Clasa G, Magna Steyr din Graz, este deosebit de important în această privință.

Ca la toate fabricile Mercedes-Benz AG, producția de la Magna Steyr va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2022. Pe lângă protejarea climei, protejarea resurselor este o prioritate absolută. Reducerea consumului de apă și reducerea la minimum a deșeurilor, inclusiv creșterea ratelor de reciclare, sunt, de asemenea, componente esențiale ale strategiei de sustenabilitate a Magna.

Noua versiune a lui G-Class a apucat-o la drum în formă maximă din vara anului 2018. Indiferent dacă este pe șosea sau în afara drumului și indiferent de condițiile de funcționare, vehiculul off-road impresionează prin performanța sa, sistemele de asistență de ultimă generație, manevrabilitatea remarcabilă și siguranța. În același timp, noua suspensie, programele de conducere DYNAMIC SELECT, “G-Mode” și cele trei diferențiale blocabile 100% sporesc nu numai confortul la volan, ci și agilitatea – pe orice suprafață.

De la 1 septembrie 2020 echipamentul standard pentru G-Class a devenit și mai extins. În același timp, există și mai multe opțiuni de personalizare disponibile prin intermediul programului “G manufaktur”. Acest program a fost favorizat: în prezent, aproximativ 60% din toți cumpărătorii din clasa G optează pentru unul dintre aceste tipuri. Noile culori exterioare și pachetele de echipamente, precum și cockpit-ul widescreen, care este acum standard, completează oferta modelului.

Începând cu primăvara anului 2020, clienții și fanii au avut șansa de a explora abilitățile on-road și off-road ale G-Class la noul G-Class Experience Center de lângă Graz. Pe acest poligon orice doritor are ocazia să testeze pe deplin potențialul enorm al lui G-Glass, să-și perfecționeze abilitățile de conducere pe terenuri uneori extreme și să experimenteze direct ceea ce a demonstrat că înseamnă simbolul calităţii “Schöckl proved”. Muntele din Graz, Schöckl, găzduiește pista legendară de testare pe care Clasa G trebuie să-și demonstreze valoarea în timpul fazei de dezvoltare.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise