(video) Al doilea model Xiaomi a fost surprins la teste, precum și versiunea de top a noului SU7

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Gigantul chinez Xiaomi a pătruns rapid pe piața auto cu sedanul său electric SU7. În primele două luni de vânzări (aprilie și mai) 15.764 de mașini au fost predate clienților, iar compania intenționează să facă 100.000 de exemplare până la sfârșitul anului.

Chiar în timpul debutului noului SU7 au existat zvonuri că al doilea model al companiei va fi un crossover. Și recent a venit din China prima confirmare. Foto spionii au imortalizat mașina în cauză, care s-ar numi SU8 sau MX11.

Deși automobilul este învelit într-un camuflaj gros, presa chineză scrie în unanimitate că este marca Xiaomi. Dovadă este forma caracteristică a părții frontale și a oglinzilor laterale, precum și designul stopurilor.

Detaliile tehnice sunt încă necunoscute, dar ar fi ciudat să nu se folosească platforma Modena de la baza sedanului. Platforma are un sistem electric cu o tensiune de funcționare de până la 871 V și suportă baterii cu o capacitate de până la 150 kWh. Suspensia poate fi una pneumatică. Actuala versiune de top a noului SU7, Max, are AWD asigurat de două electromotoare cu un total de 673 CP și 838 Nm.

De asemenea, în presa chineză circulă zvonuri conform cărora viitorul crossover Xiaomi, pe lângă o unitate de propulsie electrică, va exista și în format hibrid, cu benzinar pe post de generator de energie. Un astfel de setup de agregate tocmai câștigă popularitate în China.

Premiera noului model Xiaomi ar fi programată pentru 2025, iar o avanpremieră chiar la sfârșitul anului curent, după cum s-a întâmplat în cazul lui SU7, care a avut un eveniment de prezentare și unul de lansare separat.

Până atunci, iată cum ar putea arăta în câteva imagini render digitale. Spunem un salut lui Ferrari Purosangue🙂

În același context, iată o altă descoperire a spionilor!

Pe Nürburgring a fost surprins de curând un Xiaomi SU7 camuflat, însă mașina diferă în câteva aspecte de cea deja prezentată. În spate nu are un eleron, ci o aripă fixă. Și cel puțin combinația de frâne perforate, jante și anvelope este diferită.

Amintim că producătorul chinez a promis o versiune mai performantă a modelului SU7, căci încă două tipuri de electromotoare vor exista în portofoliu:

  • Motorul HyperEngine V8s se poate roti cu 27.200 rpm. Va fi lansat în 2025. Poate genera până la 578 CP/635 Nm (având un randament până la 98.11%). Face uz de un nou dezvoltat oțel siliconic, o structură diferită a rotorului și un sistem diferit de disipare a căldurii. Acest oțel siliconic are aproape aceeași rezistență ca lamele motoarelor de avion. Xiaomi a solicitat înregistrarea a 155 de brevete pentru el, 60 fiind deja autorizate.
  • Motor HyperEngine aflat în dezvoltare, cu rotor îmbrăcat în carbon, care se poate roti cu 35.000 rpm!

Cmentariile sunt închise