(video) Arată special! HRE Wheels a prezentat a doua generaţie de jante din titan imprimate 3D

Compania americană HRE Wheels prezintă lumii a doua generație a unui model de jante din titan, pe care s-a gândit să le facă cu ajutorul unei soluţii mai puţin obişnuite – imprimanta 3D – una din invenţiile revoluţionare ale acestui secol.

Comparativ cu prima generaţie, noua versiune a modelului HRE3D+ este mai ușoară, are mai puține părţi componente, un design uşor modificat, dar şi o tehnologie mai avansată de producţie.

Amintim că prima generație a acestor jante a debutat în toamna anului 2019 şi au fost demonstrate pe un McLaren P1. Atunci, fiecare era constituită la exterior din şase părţi, în timp ce cântărea câte 9 şi 10.5 kg (pentru janta de 20 şi 21 de inci respectiv). De această dată s-a ales utilizarea a cinci astfel de părţi, motiv pentru care s-a redus şi greutatea: 7.25 şi 8.5 kg respectiv.

Tehnologia de producere a jantelor din titan este dezvoltată în comun cu compania GE Additive, specializată pe construcţia de imprimante 3D industriale și echipamente pentru creştere prin intermediul aditivilor.

Componentele care îi redau jantei HRE3D+ un look unic sunt create prin topirea unei cantităţi anume de pulbere de titan cu ajutorul unui fascicul de electroni (Electron Beam Melting (EBM)), tot procesul având loc într-o cameră de vid, în conformitate cu modelul desenului şi alte detalii specificate în șablonul introdus într-un calculator. Ulterior acestea sunt prelucrate pe mașini CNC (mașini-unelte cu comandă numerică), lustruite manual, și, de asemenea, curățate de excesul de pulbere și uleiuri. Asamblarea finală a părţilor pe se face manual: secțiunile sunt atașate la baza din carbon folosindu-se la fel nişte șuruburi din titan.

Fiind la o a doua generaţie, modelul HRE3D+ încă nu este un produs de serie. Deocamdată nu se ştie când se vor transforma în unele de acest gen, însă spre asta se merge cu siguranţă.

Vezi şi: Videoclipul zilei: Cum este testat primul etrier din titan marca Bugatti, făcut cu imprimanta 3D

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/