(video) Atelierul Manhart marchează 30 de ani de existenţă cu un BMW M2 cu 630 CP

Renumitul atelier german de tuning Manhart Performance şi-a sărbătorit recent jubileul, 30 de ani de existenţă, şi a prezentat cu această ocazie o nouă lucrare fantastică – un BMW M2 Coupe, sub capota căruia stau ascunși 630 CP.

bmw-m2-by-manhart

După toate modificările pe care le-a avut de suferit, şi numele maşinii s-a schimbat în BMW Manhart MH2 630.

Cum credeţi că s-a ajuns la o astfel de performanţă? Să ştiţi că nemţii au apelat la un şiretlic. În locul motorului standard N55 de 3.0 litri a fost instalat agregatul cu numărul de cod S55, care se regăseşte pe modelele BMW M3 şi M4.

Vezi şi: (foto) Atelierul Manhart poate injecta 700 de CP sub capota lui BMW X6 M

https://www.facebook.com/ManhartPerformance/videos/1008924379161178/

Agregatul S55 generează pe maşinile menţionată mai sus 431 CP şi 550 Nm de cuplu. Cei de la Manhart Performance au mărit cifra până la 630 de CP, însă nu au spus cum au făcut-o.

Cel mai probabil a fost instalat un nou turbocompresor şi a fost resetată unitatea de control electronic a motorului. Chiar şi fără să cunoaştem aceste detalii, proiectul este unui uimitor.

Vezi şi: (foto) Manhart Performance a lăsat BMW-urile la o parte şi s-a ocupat de un MINI Cooper JCW

Automobilul are o caroserie vopsită în culoarea Sunburst Gold Metallic din paleta BMW Individual şi nişte jante de culoarea neagră care măsoară 19 inci. Exteriorul se mai evidenţiază printr-un kit aerodinamic cu elemente din fibră de carbon.

Unele surse spun că Manhart va construi doar cinci astfel de maşini, iar preţul unui coupe va depăşi 100.000 de euro.

Cmentariile sunt închise