(video) Atenţie, şoferi! Cad bolovani pe carosabil din stânca Bechir din raionul Soroca

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai multe pietre s-au desprins de pe stânca Bechir de la marginea municipiului Soroca (unde se găseşte Lumânarea Recunoștinței), căzând pe drumul G14 care face legătura oraşului cu traseul R14 (M2).

Din fericire acestea nu au făcut (încă) nicio victimă, dar fenomenul este unul periculos şi s-ar putea repeta. Cauza ar putea fi ploile din ultima perioadă care au înmuiat solul.

Ion Cojocaru, șeful S.A. „Drumuri Soroca” a spus colegilor de la Observatorul de Nord că situaţia va fi examinată, doar că nu știe ce soluție pot propune.

„După zid teritoriul aparține Agenției Moldsilva și noi nu putem efectua careva lucrări de întărire acolo. O să întrebăm Administrația de Stat a Drumurilor dacă ne permit să reparăm și ridicăm zidul de piatră de la marginea șoselei”.

De fapt zidul ar putea să nu protejeze drumul, fiindcă un bolovan mai mare căzut din vârful stâncii l-ar putea dărâma sau trece peste el.

S-a discutat la subiect și cu Roman Gherasimov, directorul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Soroca, iar acesta a mers la fața locului să cerceteze cazul.

„Soluția ar putea fi ridicarea zidului, fiindcă în această zonă el este stricat, trebuie reparat și înălțat. În zona noastră, probabil vom face apel la specialiști, pentru a pune o plasă din metal. Angajanții noștri sunt specialiști în protecția arborilor, noi răspundem de vegetație, dar nu suntem experți în astfel de lucrări.”

Situația rămâne deocamdată periculoasă, așa că fiți prudenți când circulați pe acest sector, mai ales noaptea!

Cmentariile sunt închise