(video) Au consumat de plictiseală? INP a ridicat permisele a 14 şoferi care au urcat beţi la volan

De câteva săptămâni, mesajul autorităților este #Staiacasă pentru a putea fi depăşită cu bine starea de urgență. Din păcate, pe unii conducători auto nu îi disciplinează nici obligațiile față de RCR, nici starea epidemiologică din țară.

În ultimele ore, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare au documentat 14 conducători auto băuți la volan, dintre care 12 în stare de ebrietate avansată, unul având grad de alcoolemie de 1.05 mg/l în aerul expirat.

Încălcările au avut loc pe teritoriul raioanelor Orhei, Telenești, Hîncești, Strășeni, Anenii-Noi, Ialoveni și municipiul Chișinău.

Toți conducătorii auto au rămas fără permise de conducere, iar instanța de judecată se va expune pe seama sancţiunilor care le vor fi aplicate.

Conform legislației, starea de ebrietate produsă de alcool ce depăşeşte gradul maxim admisibil stabilit de lege se pedepsește cu amendă de până la 25.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la un an.

Iar pentru conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate alcoolică avansată, Codul Penal prevede muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

În context, recomandarea INP este ca să evitați să vă deplasați în traficul rutier dacă nu aveți o urgență sau alte acțiuni care permit acest lucru și să respectați cu strictețe regulile de circulație rutieră!

Menționăm că Inspectoratul Național de Patrulare va continua să monitorizeze și să verifice conducătorii auto, iar cei care încalcă legea vor fi sancționați!

Respectați regimul recomandat de către autorități!
ALCOOLUL nu este un medicament împotriva Covid-19!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Au început “excursiile” contra plată la morgă pentru şoferii care sunt prinşi băuţi la volan. Primele impresii

Un moldovean a fost condamnat la închisoare după al treilea caz de urcare la volan în stare de ebrietate

Un moldovean a fost condamnat la închisoare după al treilea caz de urcare la volan în stare de ebrietate

Cmentariile sunt închise