(video) Auto Shanghai 2021: Premieră – Noul VW Talagon a devenit cel mai mare SUV al mărcii

Volkswagen SMV Concept, care a fost prezentat la ediţia anterioară a Salonului Auto Internaţional de la Shanghai, s-a transformat în noul Talagon – cel mai mare SUV din istoria mărcii! Modelul a fost arătat în format de serie, acum câteva ore, în cadrul ediţiei actuale a expoziţiei.

https://www.youtube.com/watch?v=uQaRLX3MGYU

Caracteristici cheie:

  • Practic nu se deosebeşte cu nimic de prototipul său din 2019.
  • Ca şi Teramont, modelul pe care l-a depăşit în dimensiuni exterioare, are la bază platforma MQB cu motor poziţionat transversal. Cu toate acestea, sunt egali în termeni de ampatament – 2.980 mm.
  • Măsoară Talagon în lungime 5.152 mm (5.039 mm are Teramont), în lăţime 2.002 mm (1.989 mm), iar în înălţime 1.795 mm (1.773 mm). Pentru comparaţie, noul Touareg măsoară 4.878 x 1.984 x 1.702 x 2.985 mm.
  • În imagini ne este arătat modelul în specificaţie R-Line, cu bare de protecţie cu un profil ceva mai sportiv. Indiferent de echipare, standard, farurile şi stopurile sunt pe bază de LED-uri. Cele mai mari jante sunt de 21 de inci.
  • Designul interior are o conexiune strânsă cu cel al noului Golf. Există o abundență de suprafeţe lucioase, un ecran multimedia de 8.0 inci, un joystick mic drept levier al cutiei de viteze și un panou de control a climatizării sub forma unei benzi cu butoane tactile. Restul sistemelor şi setărilor se accesează prin sistemul multimedia.
  • Pe al doilea rând de scaune este o banchetă pentru trei pasageri (opţional două scaune individuale), reglabilă longitudinal, iar un al treilea rând de scaune cu două locuri vine standard. Toţi pasagerii se pot bucura de climatizare individuală şi un acoperiş panoramic.
  • Din punct de vedere tehnic însă, Talagon şi Teramont vor fi complet identici în China. Versiunea de bază are un 2.0 TSI cu patru cilindri (186 CP) și tracțiune față, versiunea de mijloc acelaşi motor cu 220 de cai putere și tracțiune integrală, iar cea de top vine cu AWD şi un VR6 turbo (seria EA390) de 2.5 litri (299 CP). Toate propulsoarele sunt cuplate la cutii DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.

Modelul va fi produs la întreprinderea mixtă FAW-Volkswagen. Acces la nivel internaţional ar putea să nu aibă. Pe piaţa locală va intra din această vară.

Tot la Auto Shanghai 2021 au fost arătate şi:

https://autoblog.md/video-auto-shanghai-2021-premiera-noile-vw-id-6-x-si-id-6-crozz/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/