(video) Aveţi o maşină veche şi o ţineţi parcată prin curţi sau pe străzi din Chişinău? Vedeţi să nu vi se întâmple asta

Au fost înregistrate situaţii de acest gen şi în 2020, astfel încât nu mai este nimic uimitor că astfel de acţiuni vor continua şi pe parcursul lui 2021. Un bărbat în vârstă de 34 ani, originar dintr-o localitate din raionul Ocnița, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție a Direcției de Poliție mun. Chișinău pentru că a furat un automobil. Iată cum s-a întâmplat.

În dimineața zilei de 3 februarie polițiștii au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, care a comunicat că i-a fost furat automobilul de marca Renault ce fusese parcat pe str. Independenței. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor.

Bărbatul a declarat forțelor de ordine că a parcat unitatea de transport, iar dimineață nu a mai găsit automobilul. Suma prejudiciului constituie 50.000 lei.

În cadrul cercetărilor au fost ridicate şi imagini video de pe camerele de supraveghere, care au și surprins momentul sustragerii. Polițiștii imediat au dispus măsuri speciale de investigație pentru depistarea automobilului, cât și a făptașului care a comis furtul unității de transport. Astfel, în urma măsurilor întreprinse, maşina a fost depistată tocmai pe teritoriul unei baze de dezasamblare a automobilelor din comuna Bubuieci!

Suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut și escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că a furat automobilul cu ajutorul unui evacuator și l-a dus la dezasamblare pentru a obține un profit.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, iar conform legislației el riscă amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau până la patru ani de închisoare.

Poliţia Capitalei recomandă în context următoarele:

  • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, soluţie care îşi dovedește întotdeauna eficiența.
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat/uitat cheile în contact.
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.
  • Utilizaţi sistemul standard de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/