(video) Bestsellerul are prioritate. Orice nou CUPRA Formentor apare în 69 de secunde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ceva s-a schimbat pe linia de asamblare a fabricii SEAT din Martorell. Noua semnătură Matrix LED cu trei triunghiuri de ochi își face apariția pentru prima dată. Iar nuanțele exclusive Century Bronze Matt și Enceladus Grey Matt au apărut în atelierul de vopsire.

Obsesia designului CUPRA prinde contur odată cu începerea producției noilor modele Formentor și Leon facelift. Acestea vor fi distribuite clienților din al treilea trimestru al anului 2024.

Desenat, dezvoltat și fabricat în Martorell, originalul CUPRA Formentor este cel mai bine vândut model al mărcii. Peste 347.000 de unități au fost produse de la momentul lansării în 2020. Acum, modernizat, a devenit deja un simbol. Vedeți procesul de producție surprins în acest videoclip de 40 de secunde.

Povestea de succes a modelului CUPRA Formentor este și cea a celor peste 4000 de angajați implicați în producția versiunii sale restilizate. O mașină nouă iese de pe linie la fiecare 69 de secunde, într-un proces dinamic și meticulos, în care fiecare detaliu este analizat și revizuit pentru a asigura o calitate maximă.

De fapt, mai multe instrumente inovatoare, cum ar fi învățarea profundă, și sisteme digitalizate de top au fost implementate în producția sa, într-un nou pas spre transformarea uzinei.

Printre aceste inovații se numără Prüfer Digital. Este o stație automată echipată cu un sistem de viziune artificială care controlează prezența, poziția și starea diferitelor piese montate în vehicul. Mai mult de 60 de puncte de control simultane se concentrează atât pe mecanică, cât și pe cablare.

De asemenea, un rol esențial îl joacă sistemul Smart Plug, o tehnologie utilizată în procesul de producție al modelelor Formentor și Leon. Se ocupă de asamblarea celor peste 90 de unități electronice de control. Acest lucru se face prin producție la distanță, pornind automat toate unitățile de control a până la 45 de mașini în același timp.

Dar cea mai mare inovație este noul cuptor KTL, primul cuptor transversal 100% electric din întregul grup Volkswagen. Acesta este implicat în procesul de uscare a vopselei, furnizând și un strat anti-coroziune. Ocupă cu 42% mai puțin spațiu decât un cuptor tradițional, datorită reducerii lungimii. De asemenea, reduce consumul de energie cu până la 25%.

Fabrica din Martorell este a treia cea mai mare fabrică a Grupului Volkswagen din Europa în ceea ce privește volumul. Prin urmare, se lucrează permanent la transformare și actualizare, integrând cele mai avansate tehnologii în procesele sale structurale și de producție.

În acest sens, alături de CUPRA Leon, CUPRA Formentor este primul model care beneficiază de investiția de 3 miliarde de euro pentru transformarea continuă a fabricii din Martorell. Investiția garantează că producția va fi mai agilă, durabilă și profitabilă pe drumul către electrificare.

Amintim că marca auto CUPRA este prezentă oficial și pe piața din România.

Cmentariile sunt închise