(video) BMW XM Label – cel mai rapid SUV hibrid pe Pikes Peak după o primă tentativă eşuată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul BMW XM Label, cel mai puternic vehicul de producție al companiei de până acum, a stabilit un nou record pentru SUV-urile hibride în “Cursa către nori” din Colorado Springs. S-a întâmplat pe 21 septembrie 2023, în timpul unei tentative certificate oficial, însă anunţul vine abia astăzi.

În urma unei încercări anterioare de a obține recordul, în iunie, în timpul celei de-a 101-a ediţii a Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb, pilotul BMW Matt Mullins a revenit pe traseu cu sprijinul Rhys Millen Racing. Ajungând în vârful dealului în 10:48.60 minute, Mullins a depășit recordul din ziua precedentă cu aproape o secundă și jumătate.

Pentru a oferi o privire din culise asupra a ceea ce înseamnă pregătirea atât a omului, cât și a mașinii pentru o provocare atât de extremă, BMW a pus un echipaj de filmare să-l urmărească pe Mullins și echipa în fiecare etapă. Rezultatul este un scurtmetraj emoționant din două părți, care expune minusurile sfâșietoare ale primei tentative eşuate, soldate cu o răsturnare, urmate de culmile însuflețitoare ale succesului pe vârful muntelui.

Cu 156 de viraje la altitudini uluitoare, cursa unică de provocatoare de la Pikes Peak, pe o distanţă de 19.99 km, începe de la 1.440 m deasupra nivelului mării și se termină la vârful de 4.302 m altitudine. Reputația-i de dificultate este egalată doar de statutul său legendar în istoria sportului cu motor, care datează de mai bine de un secol.

Matt Mullins este șofer profesionist de peste două decenii. După ce a concurat în șase serii importante de curse între timpul în care era şi cascador principal în filmele de la Hollywood, Mullins este instructor-șef de conducere la BMW Performance Center din Carolina de Sud.

Pe lângă slujba lui de zi cu zi, Mullins are o experiență de a ajuta BMW să facă istorie. În 2018, a făcut parte din echipa care a stabilit o pereche de Recorduri Guinness când au finalizat cea mai lung drift din lume la volanul unii M5 F90, reușind în același timp să alimenteze fără probleme în mod sincronizat cu ajutorul unui M5 F10 construit la comandă.

Cmentariile sunt închise