(video) BYD Destroyer 07 s-a transformat în noul BYD Seal DM-i

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou model de la BYD, din seria celor cu tematică marină, numită Ocean. Sedanul BYD Destroyer 07 prezentat în aprilie la Salonul Auto de la Shanghai s-a transformat în noul BYD Seal DM-i prezentat la Salonul Auto din Chengdu. Și acesta nu ar fi un sedan Seal electric în care s-a montat un motor pe benzină, ci o mașină complet diferită.

Caracteristici cheie:

  • Înainte de a intra pe piață, planurile BYD au fost revizuite și, ca urmare, hibridul a devenit parte a familiei Seal pentru a-i crește vânzările totale.
  • Din exterior privite, mașina electrică și cea hibridă sunt într-adevăr asemănătoare, deoarece sunt realizate sub același concept de design Marine Aesthetics. Dar caroseriile mașinilor sunt diferite și chiar diferențele de proporții pot fi observate cu ochiul liber.
    • Are un ampatament de 2.900 mm, faţă de cei 2.920 mm ai electromobilului.
    • Seal DM-i este cu 180 mm mai lung (4.980 mm), cu 15 mm mai lat (1.890 mm) și cu 35 mm mai zvelt (1.495 mm).
    • Jantele pot măsura între 17-19 inchi.
    • Farurile adaptive şi stopurile sunt full LED.
  • Soluțiile unificate au fost folosite și în designul interior, dar, în general, hibridul are unul diferit. În fața șoferului se află un monitor de 10.25 inchi și un head-up display. Ecranul central măsoară 15.6 inchi, ca la un laptop, fiind capabil de întoarcere într-un mod portret (pe acesta rulează cel mai nou sistem multimedia DiLink, cu interfaţă nou-nouţă şi modem 5G standard, printre altele). Pentru decorul interior se foloseşte inclusiv piele întoarsă şi din lemn real de trandafir. Bancheta din spate este rabatabilă.
  • Printre dotări există: un acoperiș panoramic, un set de patru camere panoramice, 12 radare cu ultrasunete şi trei radare cu unde milimetrice, un încărcător wireless ventilat de 50W pentru smartphone, un sistem audio Hi-Fi surround 3D de la Dynaudio (12 difuzoare), iluminare ambientală cu 31 de culori, scaune frontale confortabile (tapiţate cu piele Nappa şi reglabile în 12/10 direcţii, plus încălzire şi ventilare), cheie digitală, hayon acţionat electric cu senzor sub maşină, monitor stare şofer, etc.
  • Tehnic, cele două sedanuri au puține în comun. Chiar și șasiul hibridului este cu bare McPherson în suspensia față, în timp ce Seal-ul electric are brațe duble. În spate există un setup multi-link cu cinci braţe. Și dacă o mașină electrică poate avea tracțiune spate sau integrală, atunci un hibridul este exclusiv cu tracțiune față.
  • Există trei modificări la alegere în China:
    • Prima are un motor electric cu 197 CP și 325 Nm (asta şi se consideră puterea generală a maşinii). Practic, sedanul se deplasează pe bază de tracțiune electrică, iar un benzinar natural aspirat de 1.5 litri sub capotă (110 CP/135 Nm) funcționează în regim de generator de energie electrică. Dar, în unele cazuri, sistemul hibrid intră în modul de funcţionare paralel: în acest mod, motorul cu ardere internă este conectat la roți folosind un ambreiaj și un reductor cu o singură treaptă. O baterie proprietară de tip LFP de 17.6 kWh este instalată sub podeaua habitaclului, iar o încărcare ar trebui să asigure o autonomie de 100 km în baza ciclului WLTC.
    • A doua versiune are un motor electric cu 218 CP și 325 Nm, iar sub capotă este deja pus un benzinar turbo de 1.5 litri (139 CP/231 Nm). Modurile de funcţionare a sistemului hibrid sunt identice. Bateria este aceeași, iar timpul pentru acceleraţia 0-100 km/h este redus de la 8.2 la 7.9 secunde. 
    • A treia versiune are aceleași agregate precum a doua, însă capacitatea bateriei este de 30.7 kWh. În acelaşi timp, volumul rezervorului pe benzină i-a fost redus de la 50 la 45 de litri. Autonomia în modul electric ajunge la 160 km. 
    • Viteza maximă pentru toate versiunile este limitată la 180 km/h.
    • În funcţie de motorizare, autonomia combinată se poate ridica până la 1.300 de km (cu o baterie încărcată complet şi un plin). Consumul mixt poate fi de 3.9 l/100 km.
  • Evident că este echipat cu multiple sisteme de siguranță activă şi pasivă, cum ar fi controlul adaptiv al vitezei de croazieră ACC, frânarea automată de urgență AEB, asistența pentru menținerea benzii, sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte, avertizare timpurie despre pericole și însoțitor inteligent, etc.

Modelul poate fi deja comandat în China, preţu-i de start fiind echivalentul a 22.430 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise