(video) INP anunţă că începe să lupte “agresiv” cu cei care parchează neregulamentar

“Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba”. Așa și conducătorii auto nu își pot schimba obiceiul de a parca vehiculul acolo unde doresc. Situaţia se va schimba odată cu începerea unei lupte mai “agresive” cu fenomenul.

O analiză a Inspectoratului Național de Patrulare arată că majoritatea conducătorilor auto obișnuiesc să oprească, staționeze sau să parcheze în locurile unde le este comod, în fața magazinului, în intersecții, pe trecerile pietonale, dar practic și pe scările blocului unde locuiesc sau lucrează.

Toate aceste nereguli crează obstacole pentru accesul pompierilor, ambulanțelor și polițiștilor atunci când fiecare minut contează pentru salvarea unei vieți, pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii și mamele cu copii în cărucioare, care sunt nevoiți să circule pe partea carosabilă punându-și viața în pericol.

INP atenționează că de astăzi agenții de patrulare vor intensifica activitățile cu privire la încălcarea menționată, întru prevenirea, neadmiterea și înlăturarea acestor nereguli care dau dovadă de iresponsabilitate, dar mai grav, creează pericol.

Noua regulă legală cu privire la parcarea neregulamentară care va intra în vigoare la 22 aprilie curent, va permite documentarea contravențională a șoferilor care nu se conformează prin aplicarea unei amenzi de până la 1.500 de lei și 4 puncte de penalizare.

Inspectoratul Național de Patrulare solicită conducătorilor auto:

  • să parcheze mașinile în așa fel încât să nu creeze impedimente celorlalți participanți la trafic;
  • să pledeze pentru călătoria cu transportul public;
  • o alternativă este parcarea în locurile special amenajate și să nu uite că fiecare șofer este și pieton.

Pe parcursul anului trecut peste 8.400 de șoferi au fost sancționați pentru staționarea sau parcarea în locuri neregulamentare, iar în primele trei luni a anului curent peste 540 s-au ales cu procese-verbale, cu circa 75% mai puțin decât perioada analogică a anului precedent.

Vezi şi: Decis de Guvern! Mașinile vor putea fi parcate pe trotuare doar lăsând 1.5 metri pentru pietoni

Vezi şi: (foto) Viral pe internet! Cum şi-a cerut scuze o şoferiţă din Chişinău pentru că şi-a parcat maşina pe trotuar

Vezi şi: De astăzi, în vigoare! Cazurile în care vă vor fi ridicate mașinile și price list-ul serviciilor

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/