(video) Ceea ce nu ar putea face cu un monopost F1! Cum Fernando Alonso s-a răsturnat de două ori la Dakar, după care şi-a continuat drumul

Într-a 10-a etapă din 12 a raliului Dakar, practic pe ultima sută de metri, echipajul Toyota GAZOO Racing cu numărul #310 dintr-un total de 4 participante în acest an, compus din pilotul Fernando Alonso şi copilotul Marc Coma, a suferit un accident.

Deşi a fost unul spectaculos, cu tocmai două întoarceri peste acoperiş, nimeni din cei doi nu s-a ales cu traumatisme.

Debutantul raliului-maraton, care în acest an se desfăşoară în premieră în Arabia Saudită, dublul campion de Formula 1 și câștigător al cursei de 24 de ore de La Mans, Fernando Alonso, s-a răsturnat peste cap în cadrul unei etape speciale. Probabil a interpretat greşit instrucțiunile navigatorului Marc Coma și nu a încetinit în fața unei dune. Echipajul spaniol nu a fost rănit, dar accidentul a avut ca rezultat o pierdere de timp.

Dubla răsturnare a avut loc la începutul celei de-a 10-a etape: pickup-ul Toyota Hilux a rezistat loviturilor, dar a fost avariat totuşi. Echipajul a trebuit să se oprească ulterior, să schimbe o roată şi scoată forţat parbrizul crăpat. Accidentul a afectat ritmul lui Alonso: conform rezultatelor etapei scurtate, Fernando a ocupat ultima poziţie din categoria în care participă, a pierdut în fața liderului Carlos Sainz pe MINI mai mult de o oră și în genere a căzut din primii zece din clasamentul general.

În ciuda spectaculosului accident, Fernando Alonso a avut noroc: în primul rând spaniolul nu s-a accidentat și în al doilea rând a pierdut relativ puțin timp – organizatorii au decis să reducă lungimea secțiunii speciale cu mai mult de jumătate, la 345 de kilometri, din cauza agravării condițiilor meteorologice.

Există și momente negative: astăzi a început o etapă-maraton, în care Alonso și navigatorul său vor trebui să meargă în ochelari speciali și cu măşti din cauza lipsei unui parbriz sau să încerce să repare noaptea SUV-ul cu propriile mâini. Echipa Toyota este limitată în a-și ajuta echipajul: în conformitate cu regulile competiţiei, în această etapă-maraton deservirea şi reparaţia maşinilor poate fi efectuată numai de participanți.

GALERIE FOTO (sursă: marca.com)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/