(video) Test Drive: Am încercat Jaguar F-Type facelift cu motor de 2.0 litri și 300 cai putere – Premieră

Autor: Constantin Mihalachi, Foto: Jaguar, Video: Jaguar/AutoBlog.MD

Fenomenul de micșorare a capacității cilindrice pentru a reduce cât mai mult din noxe l-a ajuns și pe Jaguar F-Type. De acum încolo pe acest coupe britanic, care poate fi comandat și în variantă decapotabilă, este oferit motorul Ingenium de 2.0 litri pe benzină care mulțumită turbinei produce 300 de cai putere și 400 Nm.

Acest motor îl mai putem vedea pe Range Rover Velar, Jaguar F-Pace și foarte curând va ajunge și pe micuțul E-Pace. Însă dacă este să revenim la F-Type, aflați că odată cu acest motor mașina este mai ușoară cu 52 de kilograme, în timp ce nivelul de CO2 a fost redus cu tocmai 16% față de versiunea cu motor V6 ce produce 340 de cai putere.

De fapt scăderea de greutate se datorează și micilor modificări operate de Jaguar în interior. Ideea este că odată cu modelul anului 2017, Jaguar a anunțat un mic facelift pentru F-Type, unul care a adus nu doar mici modificări estetice, dar și scaune mai ușoare cu opt kilograme. Pe partea de tehnologii a apărut și noul sistem infotainment Touch Pro cu ecranul color tactil de 8 inci.

Cifrele par promițătoare, însă întrebarea principală este – mai rămâne acest F-Type 2.0 un Jag? Am avut ocazia să aflu acest lucru în Norvegia la scurt timp după ce am testat noul Range Rover Velar. Accesați filmulețul de mai jos pentru și mai multe impresii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/